- Tahrir er ikke Egypt

I en annen bydel i Kairo holder militærets støttespillere mot-demonstrasjon. De har fått nok av Tahrir-protestene.

VIL HA VALG: Magdy Mahmoud undrer seg over hvorfor mange av demonstrantene på Tahrir ikke ønsker valg nå. —Det var jo det de kjempet for i januar og februar, sier han. Foto: Åsmund Gram Dokka
VIL HA VALG: Magdy Mahmoud undrer seg over hvorfor mange av demonstrantene på Tahrir ikke ønsker valg nå. —Det var jo det de kjempet for i januar og februar, sier han. Foto: Åsmund Gram Dokka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kairo (Dagbladet): Mens folk har strømmet ut i gatene over hele Egypt fredag, har et par tusen mennesker samlet seg på Abbasiyya-plassen i Kairo-bydelen med samme navn.

De er lei av kravene til demonstrantene på Tahrir-plassen og mener nok er nok. 

— Demonstrantene har fått gjennomslag for alle kravene de har stilt til nå, derfor er det på tide å si stopp. Nå er det valg om to dager og det bør alle forholde seg til, sier 25 år gamle Ahmad Suezi. 

«Mot-demonstrantene» på Abbasiyya-plassen noen kilometer nordøst for Kairo sentrum mener verden har fått feil inntrykk av Egypt, og at mediene ikke lytter til dem. Tidligere på dagen gjallet slagordet «Al-Jazeera hvor er dere? Det egyptiske folk er her» over plassen.

— Mediene hjelper demonstrantene på Tahrir. En av vennene mine ringte inn til et TV-program for noen dager siden og sa at han støttet militærrådet, men de ville ikke la ham slippe til, forteller Suezi.

— Flertallet er stille Bak folkemengden som har stimlet sammen rundt Dagbladets journalist henger et banner med påskriften "Nei til ElBaradei som ødela Irak". Det er mye frustrasjon og skepsis å spore i lufta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer