Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taiwan bryter bånd med El Salvador

Taiwan sier de bryter alle diplomatiske bånd med El Salvador fordi det søramerikanske landet har etablert bånd med Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Joseph Wu fordømte Kinas «brutale handlinger» da han kunngjorde beslutningen. Han sa at El Salvador hadde bedt om finansiering av et havneprosjekt som de ikke var villige til å gi, ettersom det ville påføre begge landene gjeld.

Videre fordømte han Kinas forsøk på å lure til seg Taiwans allierte med løfter om bred finansiering og investering.

Like etter kunngjøringen bekreftet den kinesiske utenriksministeren Wan Yi at de har etablert bånd med El Salvador.

Det betyr at Taiwan står igjen med kun 17 allierte rundt om i verden, ettersom stadig flere knytter tettere kontakt med Kina, som regner Taiwan en del av sitt territorium. Øya ble i praksis atskilt fra Kina i 1949 under den kinesiske borgerkrigen, men er ikke godkjent som eget land av FN.

I løpet av de siste to årene har Taiwan mistet fire av sine tidligere allierte til Kina, inkludert Gambia, Panama, Burkina Faso og den lille øystaten São Tomé og Principe, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Hele Norges coronakart