Taiwan vil sende gift-avfall til Europa

Taipei (NTB-Reuters): Det taiwanske industriselskapet Formosa vil sende om lag 3.000 tonn giftig kvikksølv-avfall, som er dumpet i Kambodsja, til USA og Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi planlegger å sende kvikksølvet ut av Kambodsja, enten til USA eller Europa der teknikken for å behandle avfallet er mer avansert, sa Lee Chith-Tsun, leder av Formosa Plastics, søndag.

Selskapet har bedt om hjelp fra flere land.

En demonstrant mistet livet da flere hundre kambodsjanere gjennomførte voldsomme protester mot dumping av det giftige avfallet i den kambodsjanske havnebyen Sihanoukville.

Mellom 500 og 1.000 demonstranter angrep det lokale havnekontoret, hjemmet til guvernøren og et luksushotell i protest mot lokale myndigheter som har tillatt avfallet å bli losset og dumpet noen kilometer nord for byen.

Rundt 3.000 tonn avfall, offisielt kalt «bygningsavfall», er blitt importert fra Taiwan og lagret utenfor byen. Avfallet inneholder store mengder kvikksølv og andre giftige stoffer, ifølge regjeringskilder. To personer fryktes omkommet etter å ha fått i seg gift, og flere innbyggere skal ha fått alvorlige hudutslett. Det er også meldt at kvikksølv kommer ut i drikkevannet.