Taiwans president og visepresident skutt

Taiwans president og visepresident ble fredag morgen utsatt for et attentatforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den taiwanske presidenten Chen Shui-bian ble skutt i magen under et valgkampmøte fredag morgen

Også visepresident Annette Lu er truffetav et streifskudd i kneet. Taiwanske myndigheter bekrefter nå at det er snakk om et attentatforsøk.

Begge blir nå behandlet på sykehus, og selv om tilstanden ikke foreløpig er offentliggjort, oppgir myndighetene at det ikke skal være fare for livet for noen av dem, og at de skal være ved bevisshet.

I tradisjonell ånd ble det skutt opp fyrverkeri da presidentens bilkortesje passerte på vei til møtet. De første meldingene gikk ut på at han skal ha blitt truffet av en rakett eller kinaputt, som forårsaket skader i magen.

- Presidenten fikk et dypt sår, omlag tre centimeter inn i magen, opplyser Wang Hsing-nan til nyhetsbyrået TVBS. Han satt i bilen bak presidentens og visepresidentens åpne limousine. Han hevder det må ha vært et skuddsår, etter å ha fulgt presidenten til sykehuset. Nå bekreftes det at det er snakk om skuddsår fra et våpen, og taiwanere reagerer med sjokk og vantro.

Myndighetene oppgir at presidenten fra sykesengen oppfordrer befolkningen til å bevare roen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer