KALTE LISTHAUG KJERRING: Hadia Tajik mener AUF-leder Mani Hussaini gikk for langt da han under sin 1. mai-tale kalte innvandringsministeren for kjerring.
KALTE LISTHAUG KJERRING: Hadia Tajik mener AUF-leder Mani Hussaini gikk for langt da han under sin 1. mai-tale kalte innvandringsministeren for kjerring.Vis mer

Tajik: - Uakseptabelt å kalle Listhaug «kjerring»

Hadia Tajik refser AUF-leder Mani Hussaini for uttalelsene sine om Listhaug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, refser AUF-leder Mani Hussaini for uttalelsene «kast kjerringa på huet ut av regjeringen» om integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Hussaini kom med kraftsalven under sin 1. mai tale i Folkets Hus på Melhus, ifølge Trønderbladet.

Det får Aps nestleder til å reagere.

- Dette er ikke en akseptabel måte å karakterisere politiske motstandere på. Listhaug må regne med motstand på politikken hun står for, og like skarp omtale av den som hun selv har av andres politikk. Men hun bør slippe å bli omtalt som en «kjerring» som bør «på huet ut», skriver Tajik i en sms til NTB.

Tajik har tidligere uttalt seg om den kjønnede mobbingen tidligere Ap-leder Gro Harlem Brundtland ble utsatt for på 1980-årene, da mange Høyre-folk brukte klistremerker med ordlyden «Bli kvitt'a» og «kjeftesmella fra Bygdøy» på bilene sine.

Gro Harlem Brundtland uttalte selv under et AUF-arrangement på Utøya i fjor at hun ikke trodde Erna Solberg ville bli utsatt for slik kvinnediskriminering, fordi det var et annet klima den gangen.

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer også på Hussainis tale.

- Hva slags måte er det å karakterisere en politisk motstander? Det hører ikke hjemme i norsk politikk at vi kaller hverandre for slike ting, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram