FIKK BESKYLDNINGER PÅ FACEBOOK: Ap's nestleder Hadia Tajik. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK BESKYLDNINGER PÅ FACEBOOK: Ap's nestleder Hadia Tajik. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Tajik har en «mission» fra Allah om å muslimisere Norge

Anniken Huitfeldt (Ap) ber Siv Jensen rydde opp etter Frp-utsagn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap) ber partileder Siv Jensen rydde opp etter Frp-utsagn om at Ap-nestleder Hadia Tajik har som mål å islamisere Norge.

- Dette må Frp ta tak i. Siv Jensen må beklage. Nå har det vært flere tilfeller av dette, og nå må partiet rydde opp. Alle kan si hva de mener, men dette går over grensen, sier Huitfeldt til Nettavisen.

Huitfeldt reagerer kraftig på utsagn som seniororganisasjonen til Frp i Vestfold kom med på sin offisielle Facebook-side.

«Hun har en 'mission' fra Allah om å muslimisere Norge, og det kan hun ikke gjøre i Pakistan! Alle som kommer har samme oppgave, store og små, med og uten våpen» skriver Frp-laget i en kommentar til en artikkel som seniororgansasjonen ifølge Tønsbergs Blad omtalte torsdag.

- Det går ikke an å mistenkeliggjøre hennes politiske motiver, i dette tilfellet kvinner og likestilling, ene og alene på grunn foreldrenes bakgrunn, sier Huitfeldt.

Administratoren for organisasjonens Facebook-side ville først ikke vedkjenne seg utsagnet, men i ettertid har både lederen i Vestfold FPS og fylkesleder Frode Hestnes beklaget utspillet.

- Denne uttalelsen er ikke i tråd med vår politikk, og er helt uakseptabel, sier Hestnes til Nettavisen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram