FOR DÅRLIG: Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) mener regjeringen har gjort en dårlig jobb med å få inn folk med innvandrerbakgrunn i regjeringsapparatet.  Foto: Jacques Hvistendahl
FOR DÅRLIG: Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) mener regjeringen har gjort en dårlig jobb med å få inn folk med innvandrerbakgrunn i regjeringsapparatet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Tajik kritiserer Stoltenberg-regjeringen

Bare fem med innvandrerbakgrunn siden 2005.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) mener regjeringen har gjort en for dårlig jobb med å få inn folk med innvandrerbakgrunn i regjeringsapparatet.

Av totalt 168 personer som har vært en del av regjeringsapparatet siden Jens Stoltenberg ble statsminister i 2005, har bare fem hatt innvandrerbakgrunn. I dag er det bare to igjen, skriver VG.

- Dette er ikke godt nok. Jeg vil gå så langt som å kalle det et demokratisk problem, sier Tajik, som mener det har tatt altfor lang tid for de politiske partiene å innse at de må rekruttere bredt og få flere med innvandrerbakgrunn inn i lokallagene.

Aps partisekretær Raymond Johansen har tidligere forklart at problemet ligger i at de ikke klarer å finne folk med innvandrerbakgrunn som kan fylle toppjobbene i politikken.

(NTB)