Tajik omgår sannheten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKATTEPOLITIKK:

Hadia Tajiks kronikk i Dagbladet sist fredag om Frps skattelette forteller ikke stort mer enn at Tajik har lyst til å bli valgt inn på Stortinget i høst. I stedet for å snakke realiteter forsøker hun å fremstille det som om Frps skatteletter går til de med mest fra før. La meg klare opp i litt fakta. Hele 14 milliarder kroner av de 16,7 som Frp har foreslått i skattelette på inntekt i sitt alternative statsbudsjett for 2009, går til de med inntekt under 500.000 kr.

Dette er 83 prosent av lettelsene vi gir på inntekt. Kun to prosent av lettelsene går til de med over en million i inntekt. I tillegg foreslår Frp en rekke lettelser i avgifter som belaster de med lavere inntekter og folk flest. Dette er reduksjoner i bilavgifter og drivstoffavgifter, tobakk og alkohol, elavgift og dokumentavgift. Det er ikke Kjell Inge Røkke som jubler over lavere bensinavgift, men folk flest med vanlige inntekter. Hajik sier at Stoltenberg i valgkampen 2005 ba folk velge mellom skattelette og velferd. Dette er en motsetning som ikke finnes. Regjeringen Stoltenberg hatt fire år på å prioritere velferd. Regjeringen har i år over 100 milliarder kroner mer å rutte enn forrige regjering hadde 4 år siden.

Hvilken stor samfunnsutfordring har regjeringen løst med disse pengene for å sikre mer velferd? Er det eldreomsorgen de har løst? Den har sannsynligvis aldri skint så lite som den gjør nå. Er det helsesystemet de har forbedret, siden helsekøen har økt med om lag 35 000 personer under de rødgrønnes styre? Er det fattigdommen regjeringen har prioritert å fjerne?

I stedet for å angripe Frp slik Jens Stoltenberg har bedt henne om å gjøre, burde hun konsentrere seg om de mange samfunnsutfordringene regjeringen totalt har neglisjert. Det er i alle fall tydelig at Tajik har like lite innsikt i finanspolitikk som hun hadde kontroll over regjeringens hijabstandpunkt.