Tajik roser Høie: - Dette er et gledelig initiativ

Aps nestleder støtter Høies forslag til ny narkotikapolitikk.

ROSER HØYRE: Hadia Tajik roser helseminister Bent Høie for de nye tonene i ruspolitikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ROSER HØYRE: Hadia Tajik roser helseminister Bent Høie for de nye tonene i ruspolitikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en kronikk onsdag tar helseminister Bent Høie til orde for å gå bort fra å straffe personer som blir tatt for bruk og bestittelse av narkotika.

De som tas for bruk og besittelse trenger først og fremst oppfølgning og en vei videre, mener helseministeren.

«Derfor vil jeg at Høyres program for neste stortingsperiode skal slå fast at hjelp, ikke straff, skal være utgangspunktet for å følge opp dem som tas for bruk og besittelse av narkotika. Det er helsetjenesten, ikke justissektoren, som skal ha ansvar for oppfølgningen.», skriver Høie.

Ap-ros

De nye tonene fra helseministeren høster applaus i Arbeiderpartiet.

- Det er et gledelig initiativ fra Høie, som han reiser inn i programdiskusjonen i Høyre. Jeg håper han får gjennomslag, sier Hadia Tajik, justispolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

Hun leder også programarbeidet i Arbeiderpartiet. Der sitter også Aps helsepolitiske talsperson Torgeir Micaelsen.

Tidligere i år hadde de en kronikk på trukk i Dagbladet, sammen med tre andre Ap-politikere, der de ga til kjenne lignende synspunkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer