Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tajik vil ha hijabforbud i barneskolen

Hadia Tajik kaller bruk av hijab for «seksualisering av barn».

IKKE HIJAB I KLASSEROMMET: Ap-nestleder Hadia Tajik mener hodeplagget bør forbys på norske barneskoler. Illustrasjonsfoto: Jon Hauge / NTB Scanpix
IKKE HIJAB I KLASSEROMMET: Ap-nestleder Hadia Tajik mener hodeplagget bør forbys på norske barneskoler. Illustrasjonsfoto: Jon Hauge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-nestleder Hadia Tajik mener hodeplagget bør forbys på norske barneskoler.

Det sier Tajik i et intervju med Aftenposten.

- Ja, jeg vil si det, fordi det er seksualisering av unger, sier Tajik om hvorvidt hijab bør forbys, før hun legger til at standpunktet er utfordrende i Norge «fordi vi ikke pleier å regulere folks klesplagg eller hvordan man pleier å framstå».

MOT HIJAB I BARNESKOLEN: Hadia Tajik. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MOT HIJAB I BARNESKOLEN: Hadia Tajik. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Men å seksualisere unger mener jeg er uakseptabelt, enten det er hijab eller andre ting man måtte bruke, sier hun i TV-intervjuet.

Med et seksualisert plagg mener Tajik at det brukes for å dekke til ens skjønnhet. Hun sier hun ikke har forståelse for at små barn skal gjøre det.

Ifølge Aftenposten har det vært svært delte meninger i Arbeiderpartiet om forbud mot hijab og nikab. På landsmøtet i 2013 vedtok partiet et forbud mot bruk av religiøse hodeplagg innenfor enkelte offentlige myndighetsroller, mer konkret politi, påtalemakt og dommere.

- Et forbud mot hijab i barneskolen er mitt standpunkt, og ikke noe partiet har diskutert, sier hun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!