Tak blåser av. Flytrafikken innstilles. Telefonnettet svikter

Nord-Norge herjes av full storm.

TATT AV VINDEN: Denne plasthallen på Kvaløysletta hadde ikke en sjanse mot det kraftige vindkastet som løftet hallen av gårde i ettermiddag. MMS-foto: Ole Morten Stagrum
TATT AV VINDEN: Denne plasthallen på Kvaløysletta hadde ikke en sjanse mot det kraftige vindkastet som løftet hallen av gårde i ettermiddag. MMS-foto: Ole Morten StagrumVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Store deler av Nord-Norge herjes i kveld av en kraftig storm. Det har gått ut over så vel hustak og båter som flytrafikken og telefonnett.

- Plasthallen på bildet sto over noen båter og campingvogner her på Kvaløysletta. Plutselig kom et kraftig vindkast og blåste hallen av gårde. Den landet et stykke fra huset vårt, forteller Ole Morten Stagrum (47) til Dagbladet.

Obs-varsel Meteorologisk institutt har utstedt et såkalt obs-varsel for Nord-Norge fra og med i ettermiddag; et kraftig lavtrykk sniker seg opp langs alle de tre nordligste fylkene, og forårsaker en sørvestlig storm, som etter hvert kommer til å dreie mot vest. Siden vinden kan komme opp i 25 m/s i kastene, dreier det seg om full storm.

Tromsø lufthavn er i kveld stengt for landende fly.

- Det er ikke flyforhold på Tromsø lufthavn i kveld, sier lufthavnsjef Hans Børre Joakimsen til Nordlys.

Løsningen for passasjerene på vei til Tromsø er å lande i Bardufoss.

Statsmeteorolog Hanneke Luijting ber folk langs kysten være forsiktige dersom de skal ut.

- Kanskje bør man ikke gå ut hvis det ikke er nødvendig, sier hun til yr.no, og maner samtidig bilister til forsiktig kjøring på fjellovergangene.

Båt-trøbbel En rekke båtforbindelser er rammet av uværet. Det gjelder bl.a. hurtigbåten mellom Tromsø og Skjervøy, som er innstilt i hele dag og i morgen tidlig, og ferja mellom Vikran og Larseng, som er satt ut av spill resten av dagen.

Hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad måtte gi opp å legge til kai i Finnsnes i kveld, skriver Nordlys. Ifølge an.no kan ikke Hurtigruta på vei sørover legge til kai i Lofoten i kveld på grunn av uværet.

Samtidig er store områder, bl.a. på Senja, rammet av strømbrudd.

Uten forbindelse En rekke fast- og mobiltelefonabonnenter er dessuten uten forbindelse etter problemer med ei linjemast på Andøya.

- I dette været kan vi ikke sende mastemontører opp, forklarer Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, til Nordlys. Dermed blir de flere hundre abonnentene sittende uten telefonforbindelse til i morgen.

Stormen ventes å ha avtatt til i morgen.

• Sjekk Vegvesenets trafikkmeldinger for Finnmark, Troms og Nordland.
• Se Avinors liste over innstillinger og forsinkelser i flytrafikken.