Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tak på matbutikk falt ned - flere skadd

Taket på Centra-mat på Stovnersenteret i Oslo falt ned ved 11.00-tida i dag. Seks personer ble skadd, men bare en alvorlig. Politiet gjennomsøker butikken med hunder for å finne ut om det kan ligge flere personer under takdelene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var vel 200 kvm av det innvendige taket i matsenteret som plutselig raste ned straks etter klokka 11 over et ukjent antall kunder som var på formiddagshandel i butikken.

Ifølge de første meldingene skal én person være alvorlig skadd, mens fire andre har fått sjokkskader. En sjette person ble brakt til legevakten med lårbeinsbrudd.

Fastklemt

En person som har sittet fastklemt under deler fra taket, ble reddet fram straks over klokka 12. Mannen var ved bevissthet og ble øyeblikkelig kjørt av gårde i ambulanse.

Hele handlesenteret ble evakuert etter ulykken. De som var i matbutikken, har fått tilbud om «samtaler» og skal samles på senteret i løpet av formiddagen. En del eldre mennesker som var inne i senteret, ble samlet i Fossum kirke som ligger om lag 100 meter fra senteret.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men folk som var i butikken forteller at taket bare plutselig braste ned etter et høyt brak, og også vann flommet ned. To betongbjelker og 15 cm dyp takmasse raste ut, ifølge opplysninger ved 13-tida.

Hunder

Redningsmannskapene vet ved 12-tida ikke om det kan ligge flere personer skadd lenger inn i butikklokalet. De måtte vente med å gå inn til taket var blitt avstivet.

Politiet har tatt hunder til hjelp for å finne eventuelle personer under de sammenraste delene.

Inspektør Tore Carlsen i Arbeidstilsynet, som hadde vært ved ulykkesstedet, beskriver overfor Dagbladet :på nettet åstedet som et «fryktelig syn»:

- Arbeidstilsynet har foreløpig ingen indikasjoner på at det har vært noen feil ved taket, sier Carlsen og som forteller at han har hørt påstander om vannskader.

 Politiet har oppretter pårørendetelefon på disse linjene:

22 66 95 92
22 66 94 54
22 66 94 35
22 66 94 50
22 66 94 53

 Personer som ringer disse numrene, får kontakt med etterforskere ved voldsavsnittet på kriminalavdelingen ved politidistriktet.

<B>SKADD:</B> Denne mannen som lå fastklemt i over en time, ble hardest skadd i ulykken på Stovner i formiddag.
Hele Norges coronakart