<strong>FIKK NOK:</strong>  - Håkon Haugli hadde ikke noe fornuftig å komme med, sier venstrepolitiker og advokat Abid Q. Raja. Arkivfoto: Oddmund Lunde / Dagbladet
FIKK NOK: - Håkon Haugli hadde ikke noe fornuftig å komme med, sier venstrepolitiker og advokat Abid Q. Raja. Arkivfoto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer

«Takar lille APe-fyren er sååla enna!»

Abid Q. Raja blokkerer Ap-politiker på twitter etter nettkrangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En debatt på minibloggtjenesten Twitter har blitt så opphetet at Venstres Abid Q. Raja har blokkert Arbeiderpartiets Håkon Haugli som leser av bloggen sin.

Debatten handler tilsynelatende om karakterer på jusstudiet (!), og begynner med et uskyldig spørsmål fra en utenforstående.

Til Raja:«Er du den eneste juristen som har noen sjanse på Stortinget?»

Raja: «Den eneste laudable:-)» (Med karakteren laud. red.adm.)

Før dette har Raja spurt om noen har innspill til hva han skal skrive i spalten sin i Morgenbladet. Det er her Håkon Haugli henger seg på diskusjonen.

Haugli: «Hva med å bruke Morgenbladets bakside til å nevne at du er den eneste laudable juristen med mulighet for stortingsplass? :-) »

Kommentaren får Raja til å reagere.

Raja:«Takar lille APe-fyren er sååla enna! Takar deg!:-) Jeg er ikke flau over laud på jussen! Noen har faktisk jobbet på skolen! »

Slik fortsetter debatten til Raja til slutt blokkerer Haugli som «follower». (Les hele ordvekslingen i faktaboksen.)

Fikk nok
- Jeg orket ham ikke mer. Han hadde ikke noe fornuftig å komme med. Jeg har fått nok av smålige kommentarer fra den kanten, sier Abid Raja, som avviser at det var juskaraktertemaet som ble for hett.

- Nei, det skyldes ikke karakterkrangel. Jeg har hatt en lang diskusjon med Håkon Haugli tidligere. Han kalte dialogmøtene som jeg har holder på Litteraturhuset for «freakshow» og «misfosterforestilling». Det begynte på twitter, men han fastholdt dette både i Dagsavisen og på P4. Det var da jeg tok beslutningen om å blokkere ham. Jeg hadde bare glemt det, men så kom jeg på det nå da han kom med nok en usaklig kommentar, sier Raja om hvorfor han blokkerte bystyrerepresentanten fra Ap.

- Viktig for meg
- Grunnen til at dette er så viktige for meg er at det har vært tusenvis av minoritetsungdom som har vært innom debattmøtene mine. Media har fulgt dem, tre ministere fra hans eget parti og til og med kronprinsen har vært innom. Vi har klart å forandre ungdom som kaster stein, som roper død over jødene og på denne måten forebygget kriminalitet. Jeg aksepterer ikke at en som stiller til stortingsvalg kaller dette for misfosterforestilling, sier han.

- Du skriver til ham med babyspråk? Er ikke det litt barnslig?

- Jeg tror de fleste oppfatter meg som blodseriøs på debatter i radio og tv. Twitter er en annen arena. Det er et sosialt medium som er morsomt og uhøytidelig. Hvis han reagerer på dette på twitter så mener jeg at han fortjener det gjentatt i avisform: «Takar... ,» sier Raja.

Likevel åpner han for at han kan la Haugli følge ham senere, under visse forutsetninger.

- Den dagen han sier at han angrer på at han brukte ordet misfosterforestilling så reåpner jeg ham. Jeg synes han trenger litt tid til å tenke seg om. Han skal ikke føle at han er akseptert på min twitter, men hvis han angrer så skal jeg endre mening.

- Komisk
- Jeg synes det er paradoksalt at mannen som har gjort dialog til sitt varemerke blokkerer for dialog på denne måten. Hele diskusjonen er komisk, men den har en alvorlig undertone også. Hele poenget med dialog er jo at man skal snakke sammen selv om man er uenige. Når han stiller til valg som stortingspolitiker kan han ikke unngå debatt. På twitter kan ha gjøre det, men ikke i samfunnsdebatten forøvrig, sier Håkon Haugli.

Han er ikke dypt såret over utestengelsen.

Faksimile: Twitter
Faksimile: Twitter Vis mer

- Dette en ingen stor ting. Jeg ble bare overrasket over å bli straffet på denne måten, sier han.

- Raja sier at han har blokkert deg fordi du har kalt dialogmøtene hans for «misfosterforestillinger»?

- Jeg har aldri gjort det. Det er en lang diskusjon. Men hvis dette er grunnen til at han blokkerer meg så synes jeg det nesten er sensasjonelt. Da kobler han det jo direkte opp mot dialogmøtene. Abid Raja har drevet en veldig tydelig, synlig og personlig valgkamp. Da må han også tåle kritikk. Jeg mener at noen av dialogmøtene ikke bidrar positivt til dialog. Noen av dem han har invitert har vært veldig ekstreme. Han inviterte blant annet en imam som er dømt for vold mot familien sin og som har vært minister i Taliban. Et av møtene med en annen ekstremist ble annonsert med ordne «Hvorfor jeg hater jøder og homofile.» Jeg ble spurt på twitter om jeg skulle på dialogmøtet og da svarte jeg at nei, jeg har ikke særlig sans for freakshow. Han henger seg opp i dette ordet eller snarere sin egen tolkning av det.

Vil savne Raja
- Raja sier han vil fjerne blokkeringen hvis du sier at du angrer på ordbruken. Angrer du på ordbruken?

- Nei, jeg føler ikke jeg har noe å unnskylde. Jeg er ikke venner med Raja for og får det klart, men følger med på det han skriver. Men jeg ville kanskje heller brukt ordet sirkusforestilling. Jeg mener ikke gjestene er hovedproblemet, men formen. De er på sirkus. Raja blander også rollene som venstrepolitiker, ordstyrer, sensor og overdommer for møtene. Det er problematisk, mener Haugli.

Han sier likevel at han kommer til å savne og følge Raja på twitter.

- Ja, det kommer jeg til å gjøre. Han er en morsom fyr. Jeg tror vi er enige om mye. Jeg deler blant annen hans tro på dialog, men det er synd at han har hengt seg så mye opp i dette ene ordet, sier Haugli.

Debatten på twitter

@abidraja (Abid Raja): Skal skrive min baksidespalte for Morgenbladet i morgen; hm, usikker på tema...noen som har gode forslag og "punchlines"?

(...)

Bengtassen: Er du den eneste juristen som har noen sjanse på Stortinget?

@abidraja: Den eneste laudable:-) (men storberget +sikkert andre)

(...)

@hakonhaugli (Hakon Haugli): Hva med å bruke Morgenbladets bakside til å nevne at du er den eneste laudable juristen med mulighet for stortingsplass? :-)

@abidraja: Takar lille APe-fyren er sååla enna! Takar deg!:-) Jeg er ikke flau over laud på jussen! Noen har faktisk jobbet på skolen!

@hakonhaugli: Jeg synes den nedlatende tonen der egner seg veldig godt for et innlegg om at Stortinget trenger flere laudable jurister.

Rossavik (fra Morgenbladet): Gudbedre, Haugli og Raja kjekler fortsatt. De to burde ha samarbeidet i stedet.

@hakonhaugli: Hva mener du at @abidraja og jeg burde samarbeide om?

Rossavik: Så langt jeg kan bedømme, mener @abidraja og @hakonhaugli ontrent det samme om multikulti og om homopolitikk. Bra start, det.

Haugli: @andhalse God ide! Jeg er med når @abidraja kutter ut babyspråket.

Haugli: @abidraja har nettopp blokkert meg fra å være "follower", så jeg tror det setter et punktum for samarbeidsambisjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer