Take off avbrutt av reveslåsskamp

- Noen ble nok litt shaky, sier passasjer Petter Håkon Pettersson. Norwegian-fly måtte hogge inn bremsene.

PASSASJER: Petter Håkon Pettersson var om bord da et Norwegian-fly måtte avbryte take off i Berlin på grunn av to rever i basketak på rullebanen. Foto:Erik Hattrem/Dagbladet
PASSASJER: Petter Håkon Pettersson var om bord da et Norwegian-fly måtte avbryte take off i Berlin på grunn av to rever i basketak på rullebanen. Foto:Erik Hattrem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): DY 1103 som skulle til Gardermoen fra Schönefeld i Berlin i formiddag, fikk en uventet forsinkelse. Flyet hadde full gass på vei bortover rullebanen da pilotene måtte hogge inn bremsene og avbryte take off.

- Full gass - Det var full gass etterfulgt av kraftig nedbremsing. Noen ble nok litt shaky, sier passasjer Petter Håkon Pettersson til Dagbladet.

Han sier flyet nok ikke hadde kommet lenger enn 50-100 meter av gårde før pilotene måtte avbryte.

- Først fikk vi høre «bare bli sittende» over høyttaleranlegget. Etter rundt 30 sekunder kom forklaringen om at to rever hadde vært i slåsskamp på rullebanen, sier Pettersson.

Sjelden opplevelse Etter en stund kom følgende beskjed fra kapteinen:

«Dette er første gang jeg har opplevd reveslåsskamp på rullebanen.»

Kommunikasjonsdirektør Anne Siisel Skånvik i Norwegian sier hun ikke er informert om hendelsen, og at det ikke er sikkert pilotene har meldt fra om revebasketaket, da det ikke medførte noen sikkerhetsrisiko.