<strong>TÅKE:</strong> Dette bildet ble tatt ved togstasjonen i Bodø tirsdag kveld. Foto: Tipser
TÅKE: Dette bildet ble tatt ved togstasjonen i Bodø tirsdag kveld. Foto: Tipser Vis mer

Tåke og fulle hoteller skaper kaos på Bodø lufthavn: - Det skal settes ut feltsenger

- Vi har ikke vært borti noe lignende før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Er du på stedet? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no eller tlf: 24 00 00 00

(Dagbladet): Tett tåke skaper store problemer for de reisende på vei til eller fra Bodø lufthavn. En rekke avganger er kansellert, og med fullbookede hoteller i byen er det mange reisende som befinner seg i en real knipe, skriver Avisa Nordland (AN) (krever abonnement).

Ifølge avisas journalist på stedet er det lange køer inne på flyplassen. Over anlegget fikk publikum følgende beskjed, ifølge AN:

- Snart kommer det pizza og feltsenger.

<strong>KANSELLERTE AVGANGER:</strong> En rekke avganger ved Bodø lufthavn ble kansellert på grunn av tåke tirsdag. Foto: Tipser
KANSELLERTE AVGANGER: En rekke avganger ved Bodø lufthavn ble kansellert på grunn av tåke tirsdag. Foto: Tipser Vis mer

Over 100 feltsenger

Lufthavnsjef Finn Ove Hofstad, ved Bodø Lufthavn, bekrefter overfor Dagbladet at de reisende som nå er tåkefast i Bodø har fått tilbudet om mat og feltsenger.

- Det er et tilbud vi kommer med til passasjerer som ikke har noe annet overnattingstilbud. Da tilbyr vi feltsenger og bespisning, sier Hofstad til Dagbladet.

Han vedgår at det kanskje virker litt spesielt at reisende skal sove på feltsenger på flyplassen

- Men det er både vinter og vær i Bodø, så vi har opplevd dette flere ganger.

Hofstad lover også at det er mer enn nok senger til de som skulle ønske å slå til på tilbudet.

- Vi har godt over 100 feltsenger, så det skal ikke være noe problem, sier han.

Fly returnerte til Oslo

Han tør ikke anslå noe nøyaktig antall reisende som ikke kommer seg videre i kveld, men sier det ikke er noe stort antall, og at han ikke vil betegne situasjonen som kaotisk.

- Jeg vet at en god del av Widerøes ruter har gått som planlagt. Det er Norwegian og SAS som er mest berørt, og det er også de som har flest passasjerer. De har innstilt sine avganger og noen fly som skulle lande i Bodø har returnert til Oslo, sier han.

- Det er selvfølgelig sterkt beklagelig, men vi rår dessverre ikke over været.

Meldingene fra meteorologene er imidlertid god lesning for lufthavnsjefen.

- Havtåka kom sigende inn mot Nordlandskysten i dag, men vi har fått beskjed om at den skal lette i løpet av formiddagen i morgen. Vi håper da selvfølgelig på normal trafikk i morgen, sier Hofstad.

All innsjekket bagasje utlevert, og alle som selv kan skaffe privat overnatting i Bodø har blitt oppfordret til å gjøre nettopp det, skriver AN.

- Det er en kjedelig situasjon å være i, vi har ikke vært borti noe lignende før, men vi gjør det beste ut av situasjonen, sier Lise og Linn Trones, to av de rammede passasjerene, til AN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer