Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tåke stenger Trondheim lufthavn

Norwegian setter inn buss for fly.

KØ: Passasjerer i kø i terminalbygningen på Trondheim lufthavn Værnes søndag kveld, etter at flyplassen ble stengt på grunn av tåke. Foto: Bibiana Dahle Piene / NTB scanpix
KØ: Passasjerer i kø i terminalbygningen på Trondheim lufthavn Værnes søndag kveld, etter at flyplassen ble stengt på grunn av tåke. Foto: Bibiana Dahle Piene / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tett tåke fører til full stans i flytrafikken til og fra Trondheim lufthavn Værnes. Ingen fly har lettet eller landet siden klokka 16 i dag.

- Det er dårlige utsikter til flyvær. Tåka kan bli hengende til i morgen tidlig eller til i morgen formiddag, sier lufthavndirektør Lasse Bardal til Dagbladet.

Travel dag Han sier at det er liten sjans til at trafikken vil bli normalisert i dag. Flyselskapene anbefaler reisende å  dra hjem og avvente situasjonen hjemme. De kan også ta kontakt for å booke om billetten til mandag.

- Hvis tåka letter, vil en del fly gå, men slik utsiktene er nå blir de fleste kansellert, sier Bardal.

Søndag kveld er vanligvis en travel dag og i tillegg er det avslutning av høstferien.

- Det er litt uheldig omstendigheter det der, med mange folk i terminalen, sier han.

Han ber folk forholde seg til flyselskapene og følge med på deres hjemmesider. Passasjerene på flyplassen har nå blitt anmodet om å reise hjem.

TETT: Tåke gjør det umulig å fly inn eller ut fra Værnes flyplass i Trondheim. Dette bildet er fra tåke ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Scanpix
TETT: Tåke gjør det umulig å fly inn eller ut fra Værnes flyplass i Trondheim. Dette bildet er fra tåke ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Selv om flygingen skulle komme i gang, vil det ta lang tid før trafikken er normalisert, sier han.

Buss for fly Norwegian bekrefter til NTB at hundrevis av passasjerer rammes av problemene. Mange av flyene som skulle gått til og fra Trondheim søndag kveld, har vært fullbookede.

- Flyplassen er helt stengt, og den vil holde stengt til i morgen. Alle våre flygninger til og fra Trondheim i kveld er derfor innstilt. Vi setter inn busser mellom Oslo og Trondheim for å forsøke å frakte så mange som mulig på den måten, sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson til NTB.

- Vi beklager selvsagt situasjonen, men det er vanskelig å gjøre noe med været, sier Jacobsson.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!