Tåke stopper Gardermoen

Flytrafikken på Gardermoen står bom fast på grunn av tjukk tåke. Flere tusen mennesker får trøbbel med å komme seg til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden klokka 19.00 har det vært full stopp på den nye hovedflyplassen. Og stopp ser det ut til at det vil bli utover hele kvelden og natta.

- Det meterologiske varselet har forverret seg. Mens vi tidligere håpet at tåka skulle lette rundt klokka 20.00, går meldingene nå på at tåka først letter tidlig i morgen tidlig, forteller pressesjef ved OSL, Knut Egil Hansen, til Dagbladet :på nettet.

Omdirigert

Det siste flyet landet litt før klokka 16.00 i ettermiddag. Siden da har flyene blitt omdirigert til København, Stavanger, Bergen og Molde.

- Avgangene gikk stort sett som planlagt fram til klokka 19.00. Nå er imidlertid flyplassen tømt for fly, og det er full stopp, sier pressesjef Hansen.

Hvis ikke tåka letter, er det umulig å lande på Gardermoen.

- Det ligger en stabil, tjukk grøt over flyplassen, og det blir full stopp helt fram til at tåka letter, sier Hansen.

Det ligger fortsatt fly i lufta som håper på bedre vær, men disse får beskjed om å lande på andre flyplasser hvis ikke tåkehavet forsvinner noe.

Rammer 1000-vis

Etter det Dagbladet :på nettet erfarer kan hele 100 flyavganger bli kansellert i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Dermed kan tåka ødelegge dagens reise for rundt 3000-4000 personer.

Ombestille

SAS og Braathens ba passasjerene som skulle reise fra Gardermoen om å ombestille billettene sine til onsdag eller ta toget. SAS losjerte også folk inn på hotell i nærheten av flyplassen og satte opp buss til Stockholm, mens Braathens satte opp buss til Kristiansand, melder NTB.

Sjøl om tåka letter i kveld vil passasjerene merke ettervirkningen av trafikkstansen til ut på dagen i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer