«Tåke» var full katastrofealarm

GARDERMOEN (Dagbladet): Hjemreisen fra solfylte Tenerife til vinterkalde Gardermoen ble hetere enn ønsket for 390 norske charterturister i går kveld. Et DC10-fly fra Premier måtte nødlande, og det ble slått full katastrofealarm i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det omstridte flyselskapet Premier forfølges av uhell. I natt rammet dette 390 norske ferieturister på vei hjem fra den spanske ferieøya Tenerife.

Klokka 20.55 ble det slått full katastrofealarm på Kastrup i København etter at flykapteinen hadde meldt om store problemer med flyets styresystemer. Tårnby brannvesen sendte alt disponibelt mannskap til flyplassen samtidig som flyet fikk beskjed om å bruke opp mest mulig drivstoff før landing.
Passasjerene om bord fikk imidlertid ingen beskjed om de tekniske problemene med flapsene på vingene. I stedet ble de beroliget med at ventetida skyldtes tåke! Først da enkelte flypassasjerer selv ringte til ventende hjemme i Norge, fikk de vite sannheten.

De øvrige ble ikke klar over katastrofealarmen før flyet landet på Kastrup klokka 22.24 i går kveld. Her ble de møtt av et enormt oppbud av brannbiler og sykebiler.
Dette bekrefter flypassasjerer om bord på Premier-flyet overfor Dagbladet seint i går kveld.

- Alt virket helt udramatisk for oss, helt til vi fikk se hva som ventet oss, forteller charterturistene.

Deretter ble flyet raskt tømt for passasjerer og bagasje, mens passasjerene måtte vente på et nytt fly til Norge.