Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tåkekaos på Gardermoen

I den tette tåka henter flygeledelsen nå ned de flyene som er i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) På grunn av den tette tåka er det nå fullt flykaos på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Ifølge VG Nett er sikten på bakkenivå nå maks 175 meter, noe som gjør at flyene som takser fra gatene er nærmest usynlige.

- Derfor kan vi ikke ha mange fly på bakkenivå samtidig. Vi har fått utstyr som gjør at vi flyr selv om det bare er 200 meter sikt, men nå er det altså enda mindre så da må vi senke aktiviteten, sier informasjonssjef Jo Kobro til Dagbladet.no.

Nå hjelper flygelederne de flyene som er i lufta over Gardermoen, slik at de får landet. Dette vil ifølge Kobro skje uten dramatikk.

Hele flytrafikken er derimot forsinket med opp mot halvannen time, og ved 12-tida i dag var allerede 12 avganger kansellert.

- Det er vanskelig å si hvor lenge dette vil vedvare. Vi håper at det skal lette snart, men samtidig ser ikke prognosene så bra ut, sier Kobro.

- Vi anbefaler folk som får avgangene sine kansellert om å ta kontakt med flyselskapet sitt for å komme seg på andre avganger.

Sjekk dine flytider her.

DÅRLIG SIKT: Sikten på Gardermoen er under 200 meter, noe som gjør at få fly kan takse på rullebanen samtidig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media