Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taket blåste av kjøpesenter

Stormen raser i Sandnes. Motorveien er sperret og taket blåser av et kjøpesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Taket på Maxi Storsenter nær Sandnes sentrum blåste i dag av og senteret måtte evakueres.

- Vi fikk melding 14:36. Det var usikkert om personer ble truffet av platene, og flere biler ble rammet. Men nå ser det ut til at det har gått greit. Store deler av taket er allerede blåst av. Vi vet ikke om senteret er evakuert, sa operasjonsleder Karstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no ved 15.00-tida i dag.

Jonny Klungtveit sto like i nærheten da taket løsnet.

- Plutselig hørte jeg et voldsomt brak, og så opp. Da så jeg at hele taket lettet, det krøllet seg i den enen enden og havnet over inngangen og over flere biler. Det var masse folk der, så det er svært sannsynlig at noen er skadet. Brann- og politibiler og ambulanser er på stedet. De holder på å sperre av stedet nå, sier han til Dagbladet.no.

Politi både fra Sandnes og Stavanger ble rekvirert.

- Vi har ingen kommentar for øyeblikket, sa en talsmann for senterledelsen til Dagbladet.no tidligere i dag før han la på røret.

Ifølge ansatte Dagbladet.no har vært i kontakt med, var det et fryktelig bråk på senteret omlag 14.45. Taket over Intersportbutikken i Maxi Sandnes skal være blåst av. Det ryktes nå at taket på forsiden også skal forsvinne i den sterke vinden.

- Det er et par hundre kvadrat av bølgeblikktaket på tilbygget på senteret som har blåst av, sier Stig Førland ved Sandnes Glassindustri og speilfabrikk til Dagbladet.no. Fabrikken holder hus ved siden av storsenteret, og Førland beskrev området som kaotisk.

RASTE: Flere biler kom under takplatene som stormen flerret av på Maxi Storsenter i Sandnes. Her stormer brannvesenet til for å se om noen ble skadet. Foto: TIPSER
RASTE: Flere biler kom under takplatene som stormen flerret av på Maxi Storsenter i Sandnes. Her stormer brannvesenet til for å se om noen ble skadet. Foto: TIPSER Vis mer

- Vi hørte at taket tok og av, og nå er det stor fare for at resten av taket skal forsvinne, fortsatte Førland.

Han bekrefter at det er taket over Intersport-forretningen som har forsvunnet. Minst fem biler skal ha blitt truffet da bølgeblikken traff bakken, men sykebilene skal ha kjørt bort fra skadestedet.

Dagbladet.no fikk opplyst at det var snakk om å evakuere  ansatte og kunder så raskt som mulig.

Taket på Tasta Plantemarked blåste av tideligere i dag. Det var plastplater på taket som blåste av. Nærmeste nabo var en Tasta Rustad skole og politiet fikk brannvesenet til å sikre stedet.

En kvinne ble også skadet i dag ved Sola da et tre blåste over veien. Hun ble lettere skadet.

En stor skilmast er blåst ned på motorvei E39 mellom Sandnes og Stavanger. Motorveien er stengt.

<B>INGEN SKADD:</B> Det gik bra da vindet tok taket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media