Taket kollapset: - Kunne mistet livet

Mia Gjerdrum Helgesen opplevde natt til tirsdag at taket i atelieret hun leier av Oslo universitetssykehus kollapset. Helgesen reagerer på at bygget er mer forfallent enn hun har fått forespeila.

KOLLAPSET: Slik så det ut da kunstneren Mia Gjerdrum Helgesen besøkte atelieret sitt tirsdag morgen. - Så ut som det var gått av en bombe der, sier hun. Foto: Privat
KOLLAPSET: Slik så det ut da kunstneren Mia Gjerdrum Helgesen besøkte atelieret sitt tirsdag morgen. - Så ut som det var gått av en bombe der, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Billedkunstner, skulptør og grafiker Mia Gjerdrum Helgesen har de siste seks åra hatt atelier i et av de gamle sykehusbyggene på Dikemark i Asker, som hun leier av Oslo universitetssykehus.

Natt til tirsdag ble hun oppringt av Sector Alarm, som fortalte at brannalarmen var utløst. Det viste seg at brannalarmen hadde gått av på grunn av støvrøyk, som følge av at taket hadde kollapset.

- Det som skjedde i natt var overraskende. Det var først da jeg mottok de første bildene at jeg skjønte hvor ille det var, forteller Helgesen til Dagbladet.

Saken ble først omtalt i Budstikka.

Gjennom natta hadde hun god kontakt med brannvesen og vektere som var på stedet, og som blant annet gikk gjennom bygget for å sjekke at det ikke hadde oppholdt seg mennesker der.

- Kunne mistet livet

Selv hadde Helgesen vært i lokalet bare timer før taket gikk i bakken.

- Jeg kunne mistet livet i går, og det sitter hardt i, i dag. At det skulle være farlig å oppholde seg i bygget var det vel ingen som hadde forutsetninger for å tro, sier hun.

Helgesen leier til sammen rundt 120 kvadratmeter, sammensatt av to rom. I tillegg til henne er det omkring 30 andre som bruker bygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer