Kompetanse

-Tåkete forslag om kompetansereform fra Støre

Torbjørn Røe Isaksen anklager de rødgrønne for å ignorere behovet for en kompetansereform da de satt i regjering. Nå ønsker han Jonas Gahr Støre velkommen etter Høyre, men mener Støres forslag er uklart.

NY KOMPETANSE: -- Kompetansereform var en sak som lå nedstøvet i departementet da vi overtok etter åtte år med rødgrønt styre. Det er bra at Ap nå prioriterer dette, men forslaget fra Jonas Gahr Støre virker tåkete, sier kunnskapsminister og leder av Høyres programkomité Torbjørn Røe Isaksen. Høyres programkomité lanserer nå en støtteordning etter modell av SkatteFunn-ordningen. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
NY KOMPETANSE: -- Kompetansereform var en sak som lå nedstøvet i departementet da vi overtok etter åtte år med rødgrønt styre. Det er bra at Ap nå prioriterer dette, men forslaget fra Jonas Gahr Støre virker tåkete, sier kunnskapsminister og leder av Høyres programkomité Torbjørn Røe Isaksen. Høyres programkomité lanserer nå en støtteordning etter modell av SkatteFunn-ordningen. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er bra at også Ap nå vil løfte fram behovet for ny kompetanse i arbeidslivet. Forrige gang Ap lanserte en kompetansereform, kokte den bort i kålen fordi den var underfinansiert. Kompetansereform var en sak som lå nedstøvet i departementet da vi kom inn i regjeringskontorene etter åtte år med rødgrønt styre, sier kunnskapsminister og leder av Høyres programkomité, Torbjørn Røe Isaksen, til Dagbladet, og fortsetter:

- Nå har vi etter tre år økt bidraget til kompetanseheving for voksne i arbeidslivet (BKA) like mye som de rødgrønne klarte på åtte år.

Heve kompetansen

I forslag til nytt partiprogram vil Høyre foreslå en støtteordning for bedrifter som satser på å gi sine ansatte ny kompetanse. Programkomiteen mener det må bli enklere å tilegne seg ny kunnskap og kompetanse mens man er i jobb.

- Det at flere yrker og arbeidsoppgaver vil forsvinne på grunn av digitalisering, robotisering og automatisering, kan umiddelbart fremstå en som trussel for mange arbeidstakere. Utviklingen er uunngåelig, men det man kan gjøre noe med, er å sørge for omskolering og kompetanseheving i arbeidslivet. Derfor vil vi utrede en ordning med KompetanseFunn for å få flere bedrifter til å investere i sine ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer