Takhøyde på 160 centimeter: Kokker måtte jobbe med bøyd rygg i Stavanger-restaurant

To menn er siktet for menneskehandel. Politiet raidet restaurant i Stavanger lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Den indiske restauranten YummyIndia i Hospitalsgata i Stavang er var nesten full av spisegjester da sivilkledde polititjenestemenn kom inn døra lørdag kveld i 21.00-tida. En nøye planlagt aksjon var på gang etter mistanke om menneskehandel og tvangsarbeid.

Politiet fant straks én av innehaverne. De tok kontroll over mannen i et hjørne. Samtidig var det en tjenestemann som sikret seg personallisteboka som skal føres over alle ansatte som er på jobb hver dag.

Deretter gikk de rundt til gjestene for å informere om at de gjennomførte en kontroll med stedet i samarbeid med Arbeidstilsynet. Gjestene fikk tid på seg til å spise opp før de måtte forlate restaurantlokalene. De siste gjestene var ute etter 20 minutter.

Fem ansatte Polititjenestemennene snakket lavt og beveget seg rolig rundt i lokalet før de gikk inn i kjøkkenavdelingen. Der fant de fem ansatte som laget mat, serverte og tok seg av oppvaska.

I lokalene manglet det pauserom og garderoberom for de ansatte, begge deler brudd på reglene. Vaskerommet var rundt en kvadratmeter stort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer