Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Takk, Bush!

Jeg trodde jeg hadde dummet meg helt ut, men så kom George W. Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er din største tabbe?

Noen tabber er flauere å fortelle om enn andre.

På min første bil plukket jeg forgasseren helt fra hverandre, og bilen ble aldri helt frisk etter det. Jeg må da også innrømme at jeg hadde noen deler til overs da forgasseren endelig var satt sammen igjen.

Denne gangen gjorde jeg ingenting feil. Jeg satte bilen på verksted. Bilen nektet plent å starte når gradestokken passerte minus ti grader, så jeg bestilte en motorvarmer og leverte bilen til et godkjent verksted tidlig om morgenen.

Etter noen timer ringte mobilen, det var fra verkstedet, og mannen var usedvanlig blid.

- Du, den bilen din har allerede motorvarmer den, sier han.

Og dette var den andre vinteren jeg ikke hadde fått start.

Alle lo, på min bekostning. Til og med de som ikke visste hva en motorvarmer var.

Men det hjalp å lese om George W. Bush. Da presidenten var på besøk i Japan denne uka. Bush fortalte villig til journalistene at han og statsminister Junichiro Koizumi hadde diskutert devaluering.

Verdien på den yenen raste umiddelbart. Helt til talsmenn for Det hvite hus rykket ut at Bush hadde ment deflasjon, ikke devaluering.

PS: Deflasjon betyr at prisene synker, i motsetning til inflasjon når prisene øker. Devaluering betyr at man skriver ned verdien på valutaen.Hva er din største tabbe?

<B>SKAPTE OVERSKRIFTER: George W. Bush fikk fram de store titlene i japanske aviser under sitt besøk. Det er fort gjort å gjøre feil.
Hele Norges coronakart