Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Takk for alle smil og minner»

Alma Gabriela Knutsen (14) ble gravlagt på Søgne gamle kirkegård forrige fredag.

- VI VIL ALDRI GLEMME DEG: Foran det enkle trekorset med Alma Gabriela Knutsens navn på, følger en lang rekke buketter og kranser. De som sto henne nær vil aldri glemme henne. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
- VI VIL ALDRI GLEMME DEG: Foran det enkle trekorset med Alma Gabriela Knutsens navn på, følger en lang rekke buketter og kranser. De som sto henne nær vil aldri glemme henne. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØGNE (Dagbladet): Drapstragedien i Søgne har rammet byen hardt. Naturlig nok er det i dag en sorgens dag på Tangvall skole, hvor Alma Gabriela Knutsen (14) var elev fram til seint i august. I dag er et kriseteam tilgjengelig for ungdom på ungdomsskolene hvor Alma og den nå siktede gutten gikk.

Torsdag 27. august ble hun meldt savnet. Den påfølgende lørdagen ble hun funnet død i Søgneelva av noen padlere. Først trodde ikke politiet noe kriminelt hadde skjedd, men en bred etterforskning skulle vise det motsatt.

På en pressekonferanse i går informerte politiet om at en 14 år gammel gutt fra samme vennekrets som Alma, hadde tilstått drapet.

- Vi vil aldri glemme deg For ei uke siden ble Alma Gabriela gravlagt. Gudstjenesten ble holdt i Søgne kirke, men hun ble gravlagt på gravplassen utenfor Søgne gamle kirke.

Der står det et enkelt trekors med hennes navn inngravert. Foran korset ligger massevis av rosa og hvite roser, i buketter og kranser blant tente lys.

Til blomstene følger beskjeder fra dem som sto Alma Gabriela nær:

«Ditt minne vil alltid leve blant oss»

«Bare god minner»

«Takk for alle smil og minner»

«Dypt savnet»

«Alltid i våre hjerter»

TAKK FOR ALLE SMIL OG MINNER: På gravplassen til Alma Gabriela ligger massevis med blomster og hilsener. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TAKK FOR ALLE SMIL OG MINNER: På gravplassen til Alma Gabriela ligger massevis med blomster og hilsener. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

«Vi vil aldri glemme deg»

- Usigelig trist Det foregår fortsatt noe etterforskning i saken, men politiet er i sluttfasen. Søgnes lensmann, Terje Pedersen, sier til Dagbladet at familien framstår som fattet.

- De uttrykte at de er glad over å få svar på hva som skjedde med Alma, og at de fikk denne vissheten raskt, sier han.

- De har hatt en dårlig følelse om hva det var som skjedde med henne, legger han til.

Det var gutten selv som pekte ut åstedet. Siden gutten er under den kriminelle lavalder. Barnevernet har tatt hånd om gutten, og kommunenes oppvekstsjef sier at gutten nå blir ivaretatt på en god måte for å takle situasjonen.

- Dette er bare usigelig trist. Det er helt ufattelig at vi nå har en drapssak med to mindreårige, sier Helge Andresen, varaordfører i Søgne, til Dagbladet, som kjenner offerets familie.

- Pårørende til både ofre og mistenkt vil få en veldig vanskelig tid framover. Mange har tette bånd til både mistenkte og avdøde. De vil ha behov for hjelp i tida som kommer, sier lensmann i Søgne og Sondalen, Terje Pedersen.

Gutten blir ivaretatt Advokat Alf Tore Nilsen, som representerer den 14 år gamle gutten som har innrømmet drapet,  ble kontaktet om saken klokka åtte torsdag morgen.

ÅPEN KIRKE: Fungerende songeprest, Eirik Nyfeldt Bø, holder i dag åpen kirke for de som trenger et sted å sørge. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
ÅPEN KIRKE: Fungerende songeprest, Eirik Nyfeldt Bø, holder i dag åpen kirke for de som trenger et sted å sørge. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Jeg har vært med ham i hele dag. Han er tatt godt vare på av ansvarlige mennesker. Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere noe ut over det politiet nå har gått ut med, sier Nilsen til Dagbladet.

Takler sorgen Fungerende sokneprest i Søgne, Eirik Nyfeldt Bø, sier at barn og ungdom har en fin måte å takle sorgen på. De holder fredag åpen kirke, ei uke etter at Alma ble begravet.

- Som mennesker sørger vi på forskjellige måter. Barn og unge er gode til å sørge på en fin måte. I det ene øyeblikket leker de, og i det andre øyeblikket sørger der. De tillater seg å ha det gøy mitt  oppi alt det tragiske og meningsløse, sier prest i Søgne, Eirik Nyfeldt Bø.  

- Da får man hentet krefter til når sorgen virkelig treffer deg. Det blir en måte å takle hverdagen som kommer på.

- ALLE MÅ BLI IVARETATT Jon Wergeland, oppvekstsjef i Søgne kommune, sier det er viktig at alle parter i saken blir ivaretatt. Nå får de som sto henne nær på skolen tid til å sørge. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
- ALLE MÅ BLI IVARETATT Jon Wergeland, oppvekstsjef i Søgne kommune, sier det er viktig at alle parter i saken blir ivaretatt. Nå får de som sto henne nær på skolen tid til å sørge. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media