Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Takk for alt du har gjort. Det er for seint nå

19-åringen ringte hjem en time før han gikk berserk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En time før Robert Hawkins gjennomførte massakren på kjøpesenteret og sin egen avskjed med verden, ringte han hjem til moren i huset der han bodde.

19-åringen som pleide å være stille og rolig, virket opprørt.

- Han fortalte at han ville takke for alt jeg hadde gjort for han.  Han var lei seg og ville ikek være til byrde for noen lenger. Han fortalte at han hadde fått sparken fra jobben McDonald\'s, sier Debora Maruca Kovac til CNN.

- For seint

Hun og resten av familien hadde vært husverter for Robert Hawkins det siste halvannet året etter at han hadde røket uklar med sin egen familie, stemoren spesielt. Robert Hawkins var kamerat med de 17 og 19 år gamle sønnene i sin nye familie.

- Kom hjem, så skal vi snakke om det, svarte Debora Maruca Kovac i telefonen.

- Det er for seint, svarte 19-åringen.  Og så fortalte han at han hadde lagt igjen et brev som forklarte alt.

Så gikk Debora Maruca Kovac på jobben som sykepleier på det lokale sykehuset. Utpå ettermiddagen kom de første skuddofrene inn på avdelingen. Etter hvert skjønte hun sammenhengen.

Hun var ikke klar over at 19-åringen hadde våpen, selv om han visste mye om skyting.

Slutt med kjæresten

- Da han kom for å bo hos oss i fjor var han veldig innadvendt, nærmest som i fosterstilling, og han bet negler hele tiden. Han minnet om en bortkommen hundevalp som ingen ville ha. Men det gikk framover hele tiden, han fikk seg jobb, kjæreste og orden på hårsveisen, sier Debora Maruca Kovac til nyhetsbyrået AP.

Et par uker før tragedien i går, ble det slutt med kjæresten. Det gikk veldig hardt inn på 19-åringen.

Fant tre brev

Politiet har gjennomsøkt huset til familiens Maruca Kovic, og har funnet tre selvmordsbrev. Ett til familien, der han skriver at han ber om unnskyldning før det han skal gjøre.

Ett til venner, der han han skriver «nå skal jeg bli berømt», og et tredje testament. Der gir han bort bilen sin til familien og andre eiendeler til venner.

Dette er den tredje skyteepisoden ved kjøpesentre i USA i år der mange har mistet livet fordi de var på feil sted til feil tid. Tragedien i Omaha i går har satt i gang en ny debatt om sikring av de store sentrene.

I Salt Lake City i februar skjøt og drepte en 18-åring fem mennesker før han selv ble drept av politiet. I Kansas City ble fire mennesker drept av en geværdesperado 30. april før geværmannen ble drept av politiet.

HER SKJEDDE DET: I denne bygningen, fra en balkong i 4. etasje hos kleskjeden Van Maur, begynte Robert Hawkins å skyte ned rifle ned i menneskemengden ved 14-tiden lokal tid i år.
- DET ER FOR SEINT: 19 år gamle Robert Hawkins ringte hjem til sin husvert Debora Maruca Kovac en time før han utløste tragedien i kjøpesenteret. Han var lei seg for at han hadde fått sparken fra jobben hos McDonald\'s. Hun ba ham komme hjem for å snakke om problemene. - Det er for seint, svarte han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling