Takk for bønnene

BAGDAD (Dagbladet): Helt rolig og med en høvdings autoritet satt FNs generalsekretær Kofi Annan på podiet i Saddam Husseins informasjonsministerium i Bagdad. Med lav stemme fortalte han om avtalen som kan gjøre det umulig for USA og Storbritannia å gå til angrep mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis avtalen godkjennes og blir respektert, kan Irak være et langt skritt nærmere vanlige irakeres ønske om opphevelse av FN-sanksjonene.

- Millioner av mennesker har ønsker om fred. Vi takker dem som har bedt for oss. Vi må aldri undervurdere den styrken som ligger i bønn, sa Kofi Annan da han redegjorde for avtalen.
Mens Tony Blair kaller Hussein en «ond diktator», refererer Kofi Annan til «hans eksellense, presidenten av Irak».

- Det er nødvendig å være følsom overfor andre kulturer. Vi må forstå hvordan personer med en annen kultur tenker, og ikke selv agere kun ut fra lokale forutsetninger, sier Annan. Han nølte bare én gang, det var da en britisk journalist spurte om hvor troverdige irakerne er, sett i lys av de mange brutte løftene tidligere.

- Jeg tror jeg alt har svart på det. Hvis avtalen blir iverksatt, tror jeg ikke vi sitter her om tre eller seks måneder for å løse en ny krise.