- Takk for latteren

Sarah Palin har gått av som Alaska-guvernør, nå spekuleres det i om den tidligere visepresidentkandidatens videre politiske liv er over, eller knapt begynt.

AVSKJED MED PALIN: Sarah Palin vinker til tilskuere under hennes avskjedstale natt til mandag. Palin har gått av som guvernør over 16 måneder før tiden, og Sean Parnell tar over jobben.  (AP Photo/Al Grillo)
AVSKJED MED PALIN: Sarah Palin vinker til tilskuere under hennes avskjedstale natt til mandag. Palin har gått av som guvernør over 16 måneder før tiden, og Sean Parnell tar over jobben. (AP Photo/Al Grillo) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var en stor overraskelse da Sarah Palin tidligere i sommer annonserte at hun trekker seg som guvernør i Alaska fra i slutten av juli. Natt til mandag norsk tid holdt hun sin avskjedstale, over 16 måneder før tida.

Nå tar Sean Parnell stafettpinnen videre som Alaska-guvernør, men det spørs om mediainteressen rundt Parnell kan konkurrere med Palin.

Hva nå?Det store spørsmålet som nå stilles er hva i alle dager Palin skal ta seg til nå? Det spekuleres i at vi bare har sett begynnelsen på fenomenet og politikeren Sarah Palin. På den andre siden tviles det på at den tidligere visepresidentkandidaten noensinne kan klare å kjempe seg tilbake på den storpolitiske arenaen.

Palins avgang som guvernør før tiden er ikke flekkfri, hun kritiseres blant annet for et mulig lovbrudd. Granskere mener at Palin høyst sannsynlig har brutt Alaskas lover, ved at hun ba om donasjoner til et fond for å dekke advokatutgifter til andre granskninger av henne.

Palin satt opp et fond for å dekke advokatutgifter opp mot 600 000 dollar i forbindelse med den såkalte «Troopergate»-saken. Den da sittende Alaska-guvernøren ble beskyldt for å ha misbrukt sin stilling til å få sparket en politimann som lå i en samværskonflikt med Palins søster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer