- Takk for livet

Det ble et varmt møte for Frode Pedersen og datteren Celine da de i dag fikk takke familien Morland for at de ble reddet langt inne i Gudvangatunnelen i går.

VARM TAKK: Frode Pedersen måtte felle noen tårer da han takket Laila Morland og resten av hennes familie. Foto: Leif Stang/Dagbladet
VARM TAKK: Frode Pedersen måtte felle noen tårer da han takket Laila Morland og resten av hennes familie. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOSS (Dagbladet): Frode Pedersen (55) fortalte til Dagbladet i går at han var helt utslitt etter å ha gått sammen med datteren Celine (7), hand i hand, i stummende mørke og tjukk røyk. Kreftene var i ferd med å ebbe ut, han tenkte på datteren at hun måtte være minst like sliten, og at de kanskje ikke ville makte å komme ut i friheten i live.

- Vår redning Så kom en stor bil mot dem. Han lyste opp med telefonen sin, og bilen med familien Morland stanset.

- Det ble vår redning. Jeg tror de reddet livet vårt. Vi var helt utslitt og hadde nesten fire kilometer igjen til utgangen, sa Frode Pedersen mandag kveld.

TAKKNEMLIG: Frode Pedersen uttrykte stor takknemlighet og roste familien Morland for roen og dyktigheten de viste under bilturen ut av den svarte tunnelen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
TAKKNEMLIG: Frode Pedersen uttrykte stor takknemlighet og roste familien Morland for roen og dyktigheten de viste under bilturen ut av den svarte tunnelen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Han og datteren hadde et stort ønske om å få møte familien Morland for å få takket dem. De har ligget i hvert sitt rom på Voss sjukehus. I dag klokka 12.15 møttes de. Far og datter Pedersen har fått vasket av seg sot og skitt i ansiktet.

Tørket tårer Hele familien Morland kom inn i rommet til far og datter. Det ble sterke følelser for Frode Pedersen. Han måtte tørke noen tårer før han klemte en etter en og takket for at de reddet livet hans og til datteren Celine.

- Jeg har tenkt mye på dere etter at vi kom hit. Først lurte jeg på hvordan dere klarte å hekte av den store campingvogna for å snu bilen. Deretter har jeg tenkt på hvor flinke dere var etter at dere hadde plukket opp oss og franskmennene. Hun var GPS og du var sjåfør. Dere var så rolige og besluttsomme. Helt fantastisk, sier Frode Pedersen.

GODT BESØK: Celina Pedersen (7) fikk besøk av Oda og resten av familien Morland. Foto: Leif Stang/Dagbladet
GODT BESØK: Celina Pedersen (7) fikk besøk av Oda og resten av familien Morland. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Han forteller videre at det går bedre med dem i dag.

Føler seg bedre - Vi har begge fått opp en del slim, så har vi fått dusjet og blitt litt lysere i huden enn i går. Vi føler oss begge bedre. I ettermiddag skal vi bli overflyttet til Haukeland universitetssykehus i Bergen. Celine skal behandles videre på barneklinikken.

Så takker han familien Morland igjen, og de sier at de også var redde inne i tunnelen, og at de bare gjorde det som alle ville ha gjort i en slik situasjon.

- Gikk så fort - Det gikk så fort da vi kom ut av tunnelen. Jeg kjente dere ikke, og visste heller ikke hva dere het. Jeg er veldig glad for at vi fikk møte dere nå, og takke dere for at dere reddet oss. Vi vil være evig takknemlige for det, sier Frode Pedersen.

OMFAVNELSEN: Frode Pedersen fikk en varm klem av Laila Morland. Foto: Leif Stang
OMFAVNELSEN: Frode Pedersen fikk en varm klem av Laila Morland. Foto: Leif Stang Vis mer

Familien Morland med far Einar, Mor Laila, Oda, Hannah og Kaja har fått leid seg en bil på Voss. De blir nå utskrevet fra Voss sjukehus og vil kjøre hjem til Hurum.

Frode Pedersen sier han er tilbake i tunnelen med en gang han lukker øynene.

REDDET: Frode Pedersen fra Bergen var overlykkelig over å ha blitt reddet ut av Gudvangatunnelen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
REDDET: Frode Pedersen fra Bergen var overlykkelig over å ha blitt reddet ut av Gudvangatunnelen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

- Legen sier at jeg vil ha det slik en stund. Vi får bare ta tiden til hjelp, sier han før han tar farvel aleine med familien Morland.

SLITEN: Celina Pedersen var sort i ansiktet og sliten mandag kveld. Foto: Leif Stang/Dagbladet
SLITEN: Celina Pedersen var sort i ansiktet og sliten mandag kveld. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer