- Takk for nå

- Dette er den siste nyhetssendingen på, ja, hvem vet hvor lenge, sa Christian Borch klokka 15.00.45. Så gikk han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle NRKs journalister og flere hundre teknikere er nå i streik, etter at to av fagforeningene i gigantbedriften forkastet Riksmeklingsmannens skisse til løsning i 14-tida.

Noen sendinger.

NRK1  sender nå kun en plakat med melding om streiken, mens NRK2 sendte «Svisj» i omlag en halvtime etter konflikten var et faktum, og klokka 16 en reprise på  debattprogrammet «Standpunkt». P1 og P2 (i Oslo-området) sender foreløpig musikk parallellt.

Nisjekanalen «NRK mP3», med snakkende DJ, pumper nå ut tekno- og dancemusikk også på P3s frekvenser.

- To av fire foreninger har sagt nei til en ramme i lønnsoppgjøret på 4,16 prosent. Det er langt bedre enn for eksempel oppgjøret i staten som nylig kom til en løsning, sier John G. Bernander til Dagbladet.no, som er komfortabel med tilbudet han til slutt endte på.

Han hevder han foreløpig ikke har oversikt over konsekvensene av streiken.

- Nå skal jeg jeg først og fremst se på hva vi kan få på lufta, om noe i det hele tatt, sa kringkastingssjefen i ettermiddag.

- Helt stille

KJAPP NYHETSSENDING: «Om snaue 40 sekunder går alle journalister her i NRK ut i streik. Så, for å gjøre en lang historie kort: Dette er den siste nyhetssendingen på, ja hvem vet? Takk for nå». Faksimile: NRK
KJAPP NYHETSSENDING: «Om snaue 40 sekunder går alle journalister her i NRK ut i streik. Så, for å gjøre en lang historie kort: Dette er den siste nyhetssendingen på, ja hvem vet? Takk for nå». Faksimile: NRK Vis mer

Men ifølge NRK-journalistenes fagforening blir det  svart og stille i alle NRKs kanaler. Det setter blant annet sendingene fra Bislett Games i fare.

- Nå er alle journalister fra Agder til Finnmark tatt ut i streik, i tillegg til teknikerne. Det blir helt stille fra NRK de neste dagene, sier forhandlingsleder og NRKJ-sjef Leif-Kjartan Bjørsvik til Dagbladet.no.

Send inn spørsmål til Bjørsvik nå!

Verken kravet om et lønnstillegg til alle på 16 000 kroner eller mer fritid ble tilnærmet innfridd.

Det største problemet sett fra arbeidstakernes side var at ledelsen bare ville tilby et generelt tillegg på 11.900 kroner.

- Målet var å få beveget seg oppover lønnsstatistikken for journalistene, der vi i dag ligger på 43. plass. Høyst sannsynlig ville vi rast et godt stykke lengre nedover på lista hvis vi hadde sagt ja til det NRK var villig til å tilby, sier leder av streikekomiteen Pål Hansen i en pressemelding fra NJ.

Til tross for godt over et halvt døgn med overtidsmekling kom partene derfor ikke til enighet. Ingen vet hvor lenge streiken vil vare. Eller sagt med nyhetsanker Christian Borchs siste minutt på skjermen i dag:

- Så, for å gjøre en lang historie kort: Dette er den siste nyhetssendingen på NRK fjernsynet på, ja, hvem vet hvor lenge? Takk for nå.

- Takk for nå

- Vi har brukt snart tre døgn med stor iver uten å komme til en løsning, så nå må jeg i første omgang håndtere streikesituasjonen, sier Bernander.

<B>BLIR HJEMME FRA JOBB I MORGEN</B>: Forhandlingsleder Leif-Kjartan Bjørsvik (t.v) og klubbmedlem Håkon Haugsbø i NRKJ konstaterte at konflikten var et faktum i 14-tida.
<B>- HAR MANGE GODE ORDNINGER:</B> Kringkastingssjef John G. Bernander mener hans ansatte ikke har noe å klage over.