Takk for sist! Husker du meg?

Stjålet Jaguar gjenforent med eier - etter 46 år.

 Ble stjålet:  For 46 år siden ble denne Jaguaren stjålet fra Upper East Side på Manhattan. Nå er bil og eier gjenforent. Foto: P Photo/Damian Dovarganes
Ble stjålet: For 46 år siden ble denne Jaguaren stjålet fra Upper East Side på Manhattan. Nå er bil og eier gjenforent. Foto: P Photo/Damian DovarganesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For 46 år siden kjøpte Ivan Schneider, en vellykket Manhattan-advokat, seg en ny bil. En Jaguar.

Det var den første - og peneste - av mange luksusbiler han skulle eie. En følgesvenn fra A til B da han raskt sneiet seg gjennom storbyen, og den eneste som skulle bli stjålet.

Oppdaget i rutinekontroll Men nå, i 2014, har den dukket opp igjen, skriver nyhetsbyrået AP.

Det skjedde under en rutinekontroll som det amerikanske tollvesenet foretok i en database med stjålne bilder. Der dukket Schneiders Jaguar opp, men det var et problem.

Bilen var allerede på et lasteskip, i en beholder, på vei mot Europa. To dager før hadde den forlatt Port of Long Beach ved Stillehavet.

Lykkelig eier Eieren bor nå i Florida. Da han fikk vite om bilen som hadde dukket opp, trodde han det var en spøk.

Til AP sier Schneider, som nå er 82 år, at han tenker på den gamle jaguaren hver gang han kjøper en ny bil. Og, bilfanatiker som han er, så har han ikke kjøpt få biler opp gjennom årene.

- Jeg har alltid sagt at det var den fineste bilen, sier Schneider.

Mer enn to måneder etter at bilen ble oppdaget, er den endelig tilbake i USA. Til tross for at den har fått seg noen skrammer, er den anslått å ha en verdi på rundt 145 000 kroner.

Og den blir mer verdt hvis den får seg en overhaling, slik den lykkelige eieren nå planlegger å gjøre.

Kjøpte den i California Ved en sporing av bilens historie, fant etterforskere ut at det var en mann i California som eksportere bilen til Nederland. Han hadde kjøpt den for tre måneder siden fra en eier i San Joaquin Valley, som selv hadde eid den i 40 år.

Hvor bilen var fra den forsvant på Manhattan til den endte opp i California, forteller sagaen foreløpig ikke noe om.