Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Takk gud for døde soldater

Baptistene saboterer militær-begravelser i USA. De mener soldater dør som guds hevn fordi landet tolererer homofili.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Medlemmer at baptistmenigheten Westboro reiser rundt og saboterer militærbegravelser over hele USA.

Guds hevn

Westboro Baptist Church mener alle tragedier i verden er forbundet med homofili, at ulykker, angrep og naturkatastrofer har vært guds hevn fordi land som USA tolererer homofili.

Menigheten, som holder til i Topeka, Kansas, mener derfor det også er guds vilje at soldater mister livet i Irak.

Også angrepene den 11. september 2001 mener de var guds vilje. Det skulle ta livet av menighetens fiender.

Ødelegger

Med plakater med påskriften «Takk gud for døde soldater» og «Takk gud for 11. september» demonstrerer de ved begravelsene rundt om i landet.

I går skulle 29 år gamle Charles Jason Jones begraves i byen London i delstaten Kentucky. Rundt 200 sørgende venner og familiemedlemmer tok siste farvel med soldaten som døde i Irak 20. september.

GUDS HEVN: Medlemer av Westboro baptistmenighet mener det er guds vilje at soldater dør i Irak. De mener det er guds hevn fordi homofili tolereres. Foto: BRADLEY C. BOWER/AP
GUDS HEVN: Medlemer av Westboro baptistmenighet mener det er guds vilje at soldater dør i Irak. De mener det er guds hevn fordi homofili tolereres. Foto: BRADLEY C. BOWER/AP Vis mer

Dusinvis av demonstranter møtte ifølge nyhetsbyrået AP opp ved begravelsen med sine plakater og saboterte begravelsen.

Forbud

Markeringene har vært mange, og i Kentucky har de vedtatt en lov mot demonstrasjoner ved militærbegravelser. Demonstrantene må holde seg 90 meter unna selve begravelsen, men dette hindrer ikke baptistene i å markere sitt syn.

Familien til Jones visste at baptistene ville komme, og hadde planlagt en motmarkering. Under begravelsen lørdag fikk derfor baptistenes demonstrasjon en mot-markering. Flere personer veivet amerikanske flagg og viste sin støtte til familien.

Gud hater Sverige

Menigheten har i det siste året hatt en kampanje gående, som heter «God hates Sweden». Dette fordi den svenske pastor Åke Green i januar 2005 ble dømt for hets mot homofile. Green anket saken, og ble i november samme år frikjent.

Men ifølge Westboro hater gud fortsatt Sverige. På nettstedet sitt proklamerer de at alle guds utvalgte bør flykte landet.

MOT-DEMONSTRASJON: Flere møtte opp for å vise sin avsky mot Westboro-baptistene.