- Takk Norge, nå skal vi knuse IS-terroristene

De er vanlige arbeidsfolk. Nå skal de bli krigere. Norske soldater lærer kurderne hvordan de skal drepe terrorister.

KNALLHARD TRENING: I 45 graders varme, og under kyndig veiledning av sersjant Vegar Ulsom, trener Peshmerga-soldatene på hvordan de skal beseire Den islamske stat. - Vi er de norske soldatene evig takknemlig, de lærer oss å bli ordentlige soldater, sier kurderen Sarbast. Foto: Hans Arne Vedlog
KNALLHARD TRENING: I 45 graders varme, og under kyndig veiledning av sersjant Vegar Ulsom, trener Peshmerga-soldatene på hvordan de skal beseire Den islamske stat. - Vi er de norske soldatene evig takknemlig, de lærer oss å bli ordentlige soldater, sier kurderen Sarbast. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KURDISTAN (Dagbladet): Utenfor millionbyen Erbil i Nord-Irak, bare noen få mil fra fronten hvor krigen raser for fullt, har 70 norske soldater og offiserer fra eliteavdelingen Telemark bataljon slått leir her.

Sammen med finske, britiske og nederlandske soldater driller de kurdere, for å gjøre dem i stand til å bekjempe terroristene i Den islamske stat.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer