Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Takk, takk, takk...

President Bush rakte ut en hånd til sine politiske motstandere. Og holdt fast ved alt han har gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palm Beach, Florida (Dagbladet.no): George W. Bush takket velgerne, aktivistene, medarbeiderne og sine politiske motstanderne da han ble erklært vinner av presidentvalget.

Talen var en invitt til enhet i kampen mot terrorisme og signaliserte et ønske om å bygge bruer etter den harde valgkampen.

- Vårt land har forsvart seg. Vi går inn i en håpefull periode. Amerika skal hjelpe de nye demokratiene Irak og Afghanistan så de kan få styrke til å forsvare sin frihet, slik at våre menn og kvinner i uniform kan komme hjem, sa Bush.

Den velskrevne talen ble framført med stor selvtillit. Borte var usikkerheten og sinnsbevegelsene som gjorde et dårlig inntrykk under valgdebattene med John Kerry. Så er det da lettere å holde seierstale enn å snakke etter nederlag, slik Kerry måtte en time tidligere i Boston.

Presidenten møtte elleville valgarbeiderne i Ronald Reagan Center midt i Washington. Han målbar visjonene som gjør at mange kaller ham den andre Reagan, ideologisk, optimistisk og på bølgelengde med et flertall amerikanere.

Det var kanskje derfor et rekordstort frammøte ikke gagnet Kerry, slik mange hadde spådd. Bush mobiliserer velgere demokratene har store vanskeligheter med å nå.

- Amerika har talt. Tilliten gjør meg ydmyk og forplikter meg til å tjene alle amerikanere, sa presidenten. Han roste Kerry for en inspirert valgkamp og ønsket familien hans alt godt.

image: - Takk, takk, takk...
VINNER: President George Bush oste av selvsikkerhet da han møtte sine velgeres hyllest nå i kveld. Han brukte lang tid til å takke de som hadde brakt ham dit - igjen.
ÆRE: I salen jublet forsvarsminister Donald Rumsfeldt og utenriksministet Colin Powell. - Våre styrker har brakt rettferdighet til våre fiender, og ære til vårt folk, talte Bush.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media