<strong>HILSEN:</strong>  Trond Andre Bolle( 41) fikk hilsener fra blant annet barna til Cecile Hopstock i dagens begravelse. FOTO: TORBJØRN KJOSVOLD/SCANPIX
HILSEN: Trond Andre Bolle( 41) fikk hilsener fra blant annet barna til Cecile Hopstock i dagens begravelse. FOTO: TORBJØRN KJOSVOLD/SCANPIX Vis mer

-Takk til vår redningsmann og superhelt

Trond Andre Bolle (41) fikk krans og hilsen fra barna til Skah og Hopstock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Østre Toten (Dagbladet): Hoff kirke i Østre Toten var fylt til randen av familie, venner, kolleger og naboer.
Kirken ligger bare et steinkast fra hjemmet der han bodde sammen med kona Bjørg og sønnene Håkon og Odin.
 
Kranser I kirkens midtgang lå det kranser fra blant andre Kongen, Stortinget, Forsvarsdepartementet og de to barna til Hopstock som Trond Andre Bolle var med å få ut fra Marokko.

At de satte pris på den avdøde soldaten, ga de et klart utrykk for i sin hilsen; «Takk vår redningsmann og superhelt. Vi vil alltid huske deg med glede.»
 
Yngstemann Ved båren sto seks æresvakter fra forsvaret og to trompetister fra forsvarets stabsmusikkorps blåste "bønnsignal" før bror Svenn Erik Bolle hilste sin bror, den yngste av fire brødre.
 
- Når mamma døde for tre år siden var du den eneste som var sterk nok til å stå ved hennes båre. Nå har vi ikke deg å støtte oss til lenger.
 
- Du var den yngste av oss "Bollegutta" i Vestby. Du var full av energi, høyt og lavt. Men siden du var yngst fikk du ofte gjennomgå. Når du kom til Forsvaret kom du hjem. Du kom til en arena som passet deg. Natt til mandag ble vi vekket opp, du var falt i Afghanistan. Vi mistet yngstebroren vår, pappa mistetsin yngste sønn, men verst er det at Bjørg mistet mannen sin, og guttene mistet pappa. Familien har betalt den tyngste prisen. Vi er utrolig stolte av deg. Hvil i fred Trondemann, avsluttet broren.
 
Glad i roser - Da vi sist snakket sammen lurte du på om Hurdalsrosa blomstret. Det gjorde den ikke, men jeg har den med til deg i dag, sa kona Bjørg og fikk den plassert på ektemannens båre ved hjelp av sønnen
.
- Her om dagen fant jeg denne lappen Trond; Hvor har du vært hele mitt liv? Står det. Jeg visste jeg måtte klare meg mye alene, men jeg ble sett, jeg ble elsket og jeg ble hørt. Du viste at du var stolt av meg, og jeg er stolt av deg. Det er Håkon og Odin også, sa hun og la til at ektemannen var en hjemmets mann.

- Når du var hjemme skulle du være hjemme, og du var opptatt av hagen. Du drømte om å bygge et lysthus. Der skulle du dyrke roser og drikke cognac, la hun til.
 
Også forsvaret var godt representert i begravelsen. Trond Andre Bolles egenskaper som leder, strateg og fagmann ble trukket fram. Han ble betegnet som en offiser som aldri ga opp, var tøff, vågal og analytisk, en soldat og befal som likte seg best i feltet sammen med gutta, ikke i en kommandosentral.
 
Også ved graven bidro Forsvaret sterk. Blant annet ved at fire F-16 fly fra Ørlandet fløy over gravfølget i formasjon.

_______________________________________________

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer