Takker for all støtte

Kong Haralds kreftsykdom og kommende operasjon gjør sterkt inntrykk på dronning Sonja og kongefamilien. I går var dronningen på gråten da hun skulle fortelle hvordan hun har det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kreftsykdom i familien er en kolossal påkjenning for de pårørende, og støttearbeidet for kreftrammedes pårørende er et satsingsområde for Kreftforeningen. I går var det kreftforeningens høye beskytter, dronning Sonja, som selv formidlet hvor tøft det kan være.

I to og en halv time var hun først gjennom en lang og spennende åpningsseremoni ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun møtte mange gode, gamle kunstnervenner som sendte med henne varme ønsker hjem til kong Harald. Det varmet dronning Sonja så sterkt at hun hadde problemer med å snakke.

Gode venner

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke for store og varme hilsener fra veldig mange mennesker som øyensynlig føler med oss, sa dronningen, som er imponert over hvordan kongen takler den dramatiske situasjonen.

- Han har det bra, sa Sonja, før hun fortsatte:

- Det er selvsagt ingen hyggelig situasjon å være i, men familien har det etter omstendighetene bra. Som dere ser, så prøver vi å stå på så godt vi kan, sa Sonja.

Under omvisningen i Kunsthøgskolens nye praktbygg på Grünerløkka ble dronningen ledsaget av høyskolerektor Peter Butenschøn og utdanningsminister Kristin Clemet. Begge har hun møtt flere ganger tidligere. Og lykkeønskene fra både de to og fra alle studentene var mange og varme:

Ser framover

- Jeg håper du tar med deg mannen din og kommer tilbake hit når han blir frisk. Ta med deg barnebarna dine også, sa Peter Butenschøn i sin personlige hilsen til dronningen.

I dag blir kongen innlagt på Rikshospitalet, og vil ventelig motta besøk av flere medlemmer i sin familie i løpet av helga.

Dronning Sonja, kong Harald og resten av den kongelige familie er allerede i stand til å se framover - til tida etter operasjonen:

- Vi gleder oss til å få det overstått. Jeg er optimist, avsluttet dronningen før hun dro hjem til slottet og sin ektemann for en siste kveld hjemme før sykehusinnleggelsen og kraftprøven som venter ham.

TØFFE DAGER: I dag er det nøyaktig ei uke siden dronning Sonja og kong Harald bekreftet at kongen var rammet av kreft i urinblæra. Det har vært svært tøffe dager for hele familien, bekrefter dronningen.