Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Takker for den første prisen

Aung San Suu Kyi i Bergen.

 I BERGEN I ETTERMIDDAG:  Aung San Suu Kyi i bilen som kjørte henne til Gardermoen etter møtet med utenriksminister Jonas Gahr Støre tidligere i dag. Nå er hun på plass i Bergen. FOTO: Cathal McNaughton, REUTERS/NTB SCANPIX.
I BERGEN I ETTERMIDDAG: Aung San Suu Kyi i bilen som kjørte henne til Gardermoen etter møtet med utenriksminister Jonas Gahr Støre tidligere i dag. Nå er hun på plass i Bergen. FOTO: Cathal McNaughton, REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyi kom til Bergen i ettermiddag og dro rett til Menneskerettighetenes hus, der Raftostiftelsen holder til.

Det møtte hun flere av dem som valgte henne ut til Raftoprisen i 1990.

Raftoprisen var den første internasjonale prisen hun fikk, og hun har sagt at den viste at hun ikke var glemt. Hun har flere ganger gitt uttrykk for at hun ville komme til Bergen og takke for prisen, og søndag ble planen virkelighet.

Raftoprisen  medvirket sterkt til at hun ble nominert til fredsprisen året etter.

Hun møtte også representanter for Burmakomiteen, og skulle deretter til et møte med eksil-myanmarere. Søndagens besøk i Bergen avsluttes med folkemøte på Torgallmenningen.

(NTB).


 VENTER:  Publikum er på plass. De venter på Aung San Suu Kyi som besøker Bergen for første gang. Suu Kyi møter det burmesiske miljøet i Bergen etter møtet med Raftostiftelsen.
Foto: Sean Meling Murray / NTB Scanpix.
VENTER: Publikum er på plass. De venter på Aung San Suu Kyi som besøker Bergen for første gang. Suu Kyi møter det burmesiske miljøet i Bergen etter møtet med Raftostiftelsen. Foto: Sean Meling Murray / NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!