Takker for støtten: - Meget rørt

De siste dagene har en video av en mindreårig gutt som blir utsatt for vold blitt mye delt. Nå takker faren hans for støtten.

DELT: Videoen av hendelsen har blitt svært mye delt, blant annet på Snapchat. Foto: Lionel Bonaventure / AFP / NTB
DELT: Videoen av hendelsen har blitt svært mye delt, blant annet på Snapchat. Foto: Lionel Bonaventure / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En video av en gutt som blir utsatt vold har de siste dagene blitt mye delt i sosiale medier.

Videoen er så mye delt at selv politiet har sett seg nødt til å gå ut og oppfordre folk til å slutte å dele den.

I et Facebook-innlegg takker nå faren til gutten for støtten de har fått de siste dagene.

- Selv om det ikke så slik ut på videoen som ble delt rundt i hele Norge på sosiale medier, så gikk det heldigvis bra med ham fysisk, skriver faren.

- Psykisk derimot, så er nok dette selvsagt noe som sitter dypere, skriver han videre.

Dagbladet har vært i kontakt med faren og fått tillatelse til å gjengi innlegget.

Takker

- Jeg må bare si at jeg er meget rørt over all den støtten gutten min har fått av samtlige medelever og lærere på hele skolen. Dette merker jeg kjempegodt at har hjulpet ham utrolig mye psykisk siden hendelsen, skriver faren.

Han oppfordrer alle til å fortsette å støtte hverandre og sønnen hans.

- Etter de siste dagene så har i hvert fall jeg endret mening! Verden er ikke så tom for kjærlighet som man skulle trodd til tider, skriver han.

– En uting

Politiet skrev i en oppdatering tidligere onsdag at de hadde identifisert alle de involverte i videoen, og at de ble fulgt opp av politiet.

Avsnittsleder Anne Katrin Storsveen Oppegaard i politiets nettpatrulje i Oslo, sa til Dagbladet tidligere tirsdag ettemiddag at det var av hensyn til gutten at de advarte mot deling av videoen.

- Han er allerede i en vanskelig situasjon. Det gjelder ikke bare for denne videoen, men alle videoer hvor folk blir hengt ut og kan bli gjenkjent. Så det er for å stoppe at slike voldsvideoer og andre videoer blir delt, sa Oppegaard.

- Det er slett og slett en uting når det deles video av fornærmede, som allerede har det vanskelig og har vært utsatt for vold. Vi vet hvor lett dette sprer seg, og at det også kan være traumatiserende og påvirke fornærmede, sa hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer