Anders Tegnell:

Takker for Tegnell-skryt

Han er utskjelt og skamrost for Sveriges coronahåndtering. Selv hyller Anders Tegnell Norges grensekontroll, men avviser at det har vært stor uenighet mellom de nordiske landene.

VAKSINE: Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, forteller at det vil ta lang tid før pandemien tar slutt. VIDEO: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I alt har Sverige registrert 14 500 coronadødsfall så langt i løpet av pandemien. Det er flere enn tre ganger så mange coronadødsfall enn de fire andre nordiske landene til sammen.

I et intervju med Aftenposten tar likevel Anders Tegnell, den svenske statsepidemiologen og selve symbolet på Sveriges coronahåndtering, til orde for at den faglige uenigheten mellom de nordiske landene, ikke har vært all verdens.

Han hyller også Norge for spesielt én del av coronahåndteringen:

Norges begrensning av importsmitte.

- Har klart det

Overfor Aftenposten forteller Tegnell at importsmitte ikke har vært et stort tema i Sverige fordi importtilfellene har utgjort en veldig liten del av smittetilfellene.

Det er fordi Sverige tidlig fikk inn mye smitte i starten av pandemien, og at denne spredte seg raskt og vedvarende, forteller han.

- I Norge argumenteres det med at lite reising og stor kontroll på grensen er en del av grunnen til at Norge har klart å holde smittetilfellene nede hele veien, innvender Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer