Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Takker Grand Prix for alt

BERLIN (Dagbladet): - Jeg takker seieren i Grand Prix for min karriere. Jeg er veldig stolt av det jeg gjorde den gangen. «Ein bisschen Frieden» var rett låt til rett tidspunkt, sier Nicole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den blonde tyske ungjenta fikk millioner til å nynne med både i Norge og resten av Europa etter Grand Prix-triumfen i engelske Harrogate for fjorten år siden.

For første, og hittil siste gang, vant tyskerne finalen i den europeiske slagerkonkurransen. Og det med en låt som vil score høyt på enhver kåring av tidenes Grand Prix-låt.

Men hvor ble det av jenta med budskapet om fred, kjærlighet og sol?

Gode minner

- Jo, takk, jeg har det bare bra, sier den voksne utgaven av Nicole. Hun er blitt 31 og har datteren Marie-Claire på 11. Hun vil gjerne snakke om minnene fra norgesbesøket høsten 1982.

- Var det ikke Momarkedet stedet het? Det var kjempemoro, sier Nicole.

Dagbladet fant henne i et studio i München. Der produserer hun i disse dager videoen til sin siste single, med den franskinspirerte tittelen «Voulez-vous danser». Singelen er på full fart oppover de tyske hitlistene. Albumet «Nicole pur» kommer om noen dager.

- Reggae-inspirert pop, forklarer Nicole.

Grand Prix-singelen fra 1982 ble solgt i 750 000 eksemplarer, albumet som fulgte solgte dobbelt så mye. Den engelske versjonen, «A Little Peace», klatret helt til topps i popens hjemland. Siden 1982 har hun solgt millioner av plater.

- Det nærmer seg et titall millioner, sier Nicole. Hun har sopt med seg det meste av tyske poppriser. Hennes forrige singel vant prisen for årets tyske pop-plate i 1995. Tittelen?

«Mehr als ein bisschen Frieden».

Grand Prix-stempel

- Selvfølgelig heftet det lenge et Grand Prix-stempel ved meg som artist. Overalt der jeg kom, ble jeg forbundet med «Ein bisschen Frieden».

Men dette har nesten uten unntak vært positivt for meg. Grand Prix åpnet dører overalt, sier Nicole.

Når hun de siste årene ikke har satset mer internasjonalt, men holdt seg til det tyskspråklige marked, er det et uttrykk for prioritering, forklarer hun.

- Med Marie-Claire, mann og hus i den hjemlige landsbyen i Saarland rekker jeg ikke mer, sier hun.

- Kunne du tenke deg å stille opp i Grand Prix i dag?

- Tja. For å vinne, ja. For å bli nummer to eller tre, kanskje. Men for å bli nummer 17 eller 18, nei takk. Det ville være direkte ødeleggende for karrieren. Jeg har lite å vinne, men en del å tape. Så det er vel best å la være.

Kan bli nedtur

- Musikkjournalister og bransjefolk i ditt eget land avskriver Grand Prix som en konkurranse uten betydning. Enig?

- Både - og. For nykommere er Grand Prix fortsatt den store sjansen til å gå fra null til hundre i løpet av et øyeblikk. Men for etablerte artister kan en dårlig plassering bli en fryktelig nedtur. Det er vel derfor de fleste kjente artister holder seg unna, sier Nicole.

EuroSong-finalen fra Oslo skal hun selvfølgelig se. Hun har hørt få av årets finalemelodier. Vanligvis er hun svak for de irske bidragene.

- Fjorårets norske vinnerlåt var spesiell. Jeg likte den, sier Nicole om Rolf Løvlands «Nocturne».