Takker NAV for livet

For småbarnspappa Thomas Anderberg var NAV en reddende engel.

BALANSERER: Thomas Anderberg (34) føler behov for å balansere bildet av Nav. Småbarnspappaen møtte full forståelse da han ba om hjelp.
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BALANSERER: Thomas Anderberg (34) føler behov for å balansere bildet av Nav. Småbarnspappaen møtte full forståelse da han ba om hjelp. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har behov for å balansere inntrykket av NAV, ikke alle brukere er misfornøyde. For meg var Nav helt fantastisk. Jeg vil takke NAV for at de bidro til å redde livet mitt, sier Thomas Anderberg.

Mental kollaps Småbarnsfaren jobber til daglig på teknisk avdeling ved Rikshospitalet.

- Helt siden jeg hadde en mental kollaps i 2010 på grunn av overarbeidelse i mange år, har NAV hjulpet meg. Jeg har to flotte døtre, jobber nå 50 prosent og driver firma ved siden av, når jeg orker, forteller Anderberg.

34-åringen har diagnosen Asperger.

- Sykdommen min er for de fleste ganske vanskelig å forstå, og av og til forstår jeg den ikke selv. Jeg har vært så langt nede at jeg flere ganger har forsøkt hardt for å begå selvmord. Hver gang med sterke medisiner. Ingenting betydde noe, for alle andre følelser som gir glede og livslyst, bedøves av den sterke angsten og depresjonen jeg heldigvis nå delvis er på vei ut av. Dette hadde jeg ikke klart uten en forståelsesfull sjef, NAV og Distriktspsykiatrisk senter, sier Thomas Anderberg.

Hjelpsomme Han kjenner seg ikke igjen i kritikken som rettes mot NAV fra andre brukere.

- Jeg har hele veien møtt vennlige og hjelpsomme saksbehandlere. Sykdommen går ofte ut på akutt angst når noe skjer. Derfor sørget de for at brev fra NAV gikk til min psykiater for å unngå stress.

Jeg fikk saksbehandlers e-postadresse fordi det er lettere for meg å sende e-post enn å ringe. Hun svarte alltid hyggelig og imøtekommende, og sjekket opp og konsulterte med min psykiater om hun var usikker på om jeg hadde det bra.

 

Sammen med en like hyggelig mannlig saksbehandler fra NAV kontaktsenter, har hun ukentlig fulgt meg opp.

Helt perfekt Etter sykmeldingsperioden gikk småbarnsfaren over på arbeidsavklaringspenger.

- Dette har gått helt perfekt fordi jeg opplever at NAV virkelig støtter meg. Saksbehandleren konsulterer med min fastlege og psykiater, og sammen har vi fellesmøter for å komme til en løsning jeg kan være fornøyd med.

 I stedet for å bli ufør i ung alder er jeg tilbake på arbeidsmarkedet med en fleksibilitet som tar hensyn til helsa mi, sier Thomas Anderberg.