Bent Høie:

Takker nei til å gå foran i vaksinekøen

Helseministeren føyer seg inn i rekken av politikere som tirsdag har valgt å takke nei til den såkalte Stortingsvaksinen, som er planlagt denne uka.

- NEI: Stortingsrepresentantene får tilbud om vaksine allerede denne uken. Flere har takket nei til å prioriteres i vaksinekøen - blant dem helseminister Bent Høie. Foto: Terje Pedersen / NTB
- NEI: Stortingsrepresentantene får tilbud om vaksine allerede denne uken. Flere har takket nei til å prioriteres i vaksinekøen - blant dem helseminister Bent Høie. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg kommer til å takke nei, sier helseminister Bent Høie til NTB.

- Bakgrunnen for det er at jeg har fått dette spørsmålet siden januar. Og da har jeg sagt hele veien at jeg kommer til å bli vaksinert på det tidspunktet det er min plass i køen hjemme i Stavanger. Det ønsker jeg å stå fast ved, sier han.

Flere sier nei

Helseministeren føyer seg dermed inn i rekken av politikere som tirsdag har uttalt at de ikke vil møte opp til vaksinering onsdag og torsdag.

Det var fredag at regjeringen kunngjorde at 500 vaksinedoser skulle settes til side til stortingsrepresentanter, ansatte i departementene og Høyesterett, som er vurdert som samfunnskritisk nøkkelpersonell.

Beslutningen har skapt debatt, og flere har valgt å takke noe, blant andre Sylvi Listhaug, Audun Lysbakken, Siv Jensen, Trygve Slagsvold Vedum og Bjørnar Moxnes har valgt å takke nei til tilbudet.

Forsvarer tiltaket

Statsminister Erna Solberg forsvarer imidlertid tiltaket overfor TV 2.

- Det er rollene våre som gjør at dette er viktig, sier Solberg til kanalen.

Hun fortsetter:

- I flere måneder har regjeringen valgt å utsette vaksinering til denne gruppen. Da var det på tide at vi sikkerhetsvaksinerte de som står i førstelinjen for beredskapen. Styringsorganene vi har, skal fungere. Det er lett å si at politikere ikke bør gå foran, men stortingsrepresentanter er en viktig del av styringsstrukturene i Norge, sier Solberg.

Justisminister Monica Mæland (H) sier til NTB at regjeringen var forberedt på å få kritikk for beslutningen.

- Dette kan oppfattes som vaksinesniking, og jeg skjønner at det opprører. Men det er ikke det dette handler om. Det handler om å ivareta viktige funksjoner for Norge, sier Mæland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer