Takker nei til Lillian

Barnesenteret ved Sørlandets sykehus ble tilbudt penger fra salg av Lillian Müllers pinupkalender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sa nei.

Det var i fjor den tidligere playboymodellen Lillian Müller laget sin første nakenkalender i en alder av 52 år. Vennen og distributør Ole Olsen har nå et restopplag på 800 av kalenderen, og han ønsket å selge dem til inntekt for barnesenteret ved Sørlandet sykehuset HF Arendal. Der ser de helst at pengene går til andre avdelinger ved sykehuset.

Ikke naturlig

-  Det er ikke naturlig å knytte den slags til en barneavdeling. Vi ønsker ikke å profilere avdelingen opp mot denne typen bilder, og det er en lite naturlig inntektskilde for oss, sier avdelingsleder Kåre Danielsen ved barnesenteret ved Sørlandet sykehus HF.

Høflig avvist

Han forteller at tilbudet ble høflig avvist ved avdelingen i Arendal, men ser gjerne at kalenderinntektene blir brukt på annet vis ved sykehuset.

-  Det kan godt være at andre avdelinger ser annerledes på å ta imot inntekter fra en slik kalender, sier han.

4500 kalendere

Ifølge Agderposten har Ole Olsen trådt til for å selge kalenderen etter at den opprinnelige distributøren trakk seg. Han sitter nå igjen med 800 av totalt 4500 eksemplarer, og ser helst at de går til et godt formål.

-  Jeg håper en bedrift kan kjøpe opplaget, så kan salgsbeløpet gå uavkortet til et godt formål som barneavdelingen ved sykehuset, sier Olsen til Agderposten.

-  Jeg håper kalenderen kan inspirere norske kvinner til å ta vare på kroppen sin langt inn i alderdommen, sa Lillian da nakenbildene ble presentert.

VILLE IKKE HA DET: Distrubitøren av kalenderen til Lillian Müller satt igjen med 800 eksemplarer som han ville gi til barneavdelingen. Nå håper han at andre avdelinger har mer lyst.