Takker nei til Røkke

Folketrygdfondet vil ikke selge sin aksjepost i Aker RGI til Kjell Inge Røkke. Årsak: Tilbudet er ikke godt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folketrygdfondet sitter på 3,8 prosent av aksjene og 5 prosent av stemmene i Aker RGI. Fondet må ha med seg eiere av mer enn 6,2 prosent av Aker RGI-aksjene for å kunne hindre at Røkke får 90 prosent og dermed kan tvangsutløse øvrige aksjonærer.

Folketrygdfondet vil vurdere å kreve at verdien av fondets aksjer i Aker RGI skal fastsettes ved rettslig skjønn, dersom det kommer til tvangsutløsning.

Begrunnelsen for å avslå Røkkes tilbud er rett og slett at Folketrygdfondet mener tilbudet på 120 kroner per a-aksje og 110-kroner per b-aksje er for lavt.

- Vi har registrert at styret selv har operert med et verdianslag på 150 kroner per aksje, etter skatt. Det er 30 kroner, eller 25 prosent, over tilbudspris, sier Folketrygdfondets Lindholt.

Han avviser at Folketrygdfondets nei til Røkke er et «takk for sist» etter tidligere runder mellom han selv og Røkke.

- Vi jobber ikke på den måten, sier han.

Seleste formannen i bedriftsforsamlingen i Aker RGI, Borger A. Lenth, vil heller ikke godta Kjell Inge Røkkes tilbud på 120 kroner for aksjene i Aker RGI. Begrunnelsen fra Lenths side er prinsipiell og skyldes ikke først og fremst at budet er for dårlig. Lenth eier bare 480 aksjer.

- Med min aksjepost ønsker jeg å markere at et selskap av Aker RGIs størrelse og betydning bør være børsnotert, skriver Lenth i en pressemelding.

(NTB)

BETAKKER SEG:</B> Folketrygdfondets Tore Lindholt vil ha mer enn de 120 kronene Røkke vil gi for hver Aker-aksje.