Takker Sharon for hjelpen

- Hver eneste gang Israel likviderer en av våre ledere, blir vi sterkere. Det sier en av medlemmene i Hamas-bevegelsens væpnede ving, som nå jages av israelske sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Al-Amari: Vi møter den 26 år gamle mannen i Al-Amari, en overbefolket flyktningleir sør for Ramallah på Vestbredden.

Iført svart skjorte og jakke, for å markere Israels drap på Hamas-bevegelsens åndelige leder Ahmed Yassin, tar han imot oss midt inne i en labyrint av trange smug og gater.

- De kan drepe så mange av våre ledere de bare ønsker, for hvert eneste drap vekker de flere tusen andre til ny dåd. Derfor er Ariel Sharons strategi bare tåpelig for Israel, han hjelper bare oss, sier «Mahmud».

Brigadene

26-åringen legger ikke skjul på sin tilknytning til Hamas-bevegelsens væpnede ving, Ezzedin al-Qassam-brigadene, og vet at han er i israelernes søkelys. Knapt ett år er gått siden han sist slapp ut av fengsel.

- Jeg er ikke redd, men tar mine forholdsregler. Jeg ønsker ikke å være et enkelt mål, og vet at de har angivere over alt, sier «Mahmud».

- Jeg er stolt over Qassam-brigadene. Jeg vet at det kan koste meg livet, men å dø for dem og mitt folk er mitt høyeste ønske, sier han.

- Vi vet at vi står på israelernes dødsliste, men det gjør oss ingenting, sier «Mahmud».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.