Vladimir Putin:

Takker Trump for terroradvarsel

Under en telefonsamtale mellom Vladimir Putin og Donald Trump søndag, takket Putin for å ha blitt advart om et planlagt terrorangrep i Russland.

TAKKET: Vladimir Putin takket Donald Trump for å oppgi etterretningsopplysninger. Foto: NTB Scanpix
TAKKET: Vladimir Putin takket Donald Trump for å oppgi etterretningsopplysninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld opplyser Kreml i en uttalelse at Russlands president, Vladimir Putin, takket president Donald Trump for å ha advart om mulige terrorhandlinger på russisk jord, melder BBC.

Ifølge uttalelsen snakket Putin og Trump sammen på telefonen søndag.

Trump skal ha bidratt med etterretningsopplysninger, og russiske medier skriver at opplysningene skal ha dreid seg om et planlagt angrep i St. Petersburg på nyåret.

Ifølge en talsperson for den russiske etterretningstjenesten FSB, har to russiske statsborgere blitt pågrepet, og et planlagt angrep mot en stor samling med mennesker har blitt forhindret.

Advarte også i 2017

Også tilbake i 2017 takket Putin president Trump for å oppgitt etterretningsopplysninger, som skal ha forhindret et annet terrorangrep i St. Petersburg, ifølge Det hvite hus.

Under den aktuelle samtalen lovet Putin at han ville oppgi liknende opplysninger dersom USA noen gang står i fare for å bli rammet av et terrorangrep.

De to presidentene har ved flere anledninger snakket sammen over telefonen siden Trump ble innsatt som president i 2017. De har ofte snakket om Syria, atomvåpenavtaler, Nord-Korea og handel, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer