Takket Christian for livet

Christian Hamre hjalp en ung mann i begynnelsen av 20-årene med å få på seg flytevesten i det iskalde havet rett etter forliset. - Han takket meg for livet, sier Christian rørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fortvilte mannen svømte rundt i vannet med en flytevest under hver arm. Vannet var iskaldt, fingrene numne og knutene vanskelig å knytte på flytevesten.

- Jeg fikk hjulpet ham på med vesten og knyttet knutene. På informasjonsmøtet på Hotell Neptun i går møtte jeg ham igjen. Han takket meg for at han var i live. Han fortalte at han hadde mistet kameraten sin, sier Hamre med tårer i øynene.

Det var tøft for Christian og familien å møte pårørende og etterlatte etter passasjerer som omkom, eller som fortsatt er savnet.

Christian hjalp også kameraten sin fra Sivilforsvaret i minuttene før forliset.

- Vi skulle ut gjennom skyvedørene bak i båten, da en bølge plutselig slo kameraten min gjennom en dør. Jeg fikk dratt ham ut og opp, forteller Christian.

En ung jente klamret seg fast til et håndtak bak på dekket idet båten var i ferd med å synke. Christian løp bort og fikk dratt henne med seg til de andre.

- Hun var så redd og sto helt i krampe, forteller Christian.