Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Takket for turen med knivstikk

SKIEN (Dagbladet): Som takk for turen stakk 15-åringen den 34 gamle mannen som hadde kjørt ham hjem fra fest, i panna med en kniv. Nå er unggutten siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen fra Stokke i Vestfold vil bli begjært varetektsfengslet i morgen. I går satt han i lange avhør ved Tønsberg politikammer.

Den 34 år gamle sjåføren slapp fra knivstikkingen som skjedde natt til i går, uten livstruende skader. Han ble i går utskrevet fra Vestfold sentralsykehus etter å ha fått sydd 22 sting i ansiktet. Kniven traff 34-åringen rett over det ene øyet. Mannen kjørte selv til sykehus etter overfallet.

Faren vitne

Etter det Dagbladet forstår, er det store personlige problemer som ligger bak 15-åringens handling.

Overfallet skjedde utenfor 15-åringens hjem i Stokke. 15-åringens far var vitne til knivstikkingen. Det samme var en annen ungdom som også var passasjer i bilen.

Full fest

- Gutten har gitt en forklaring på hva som skjedde. Men motivet er ennå ikke helt klarlagt. Knivstikkingen framstår som uprovosert vold, sier politiadjutant Heidi Aas Larsen i Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Siktede hadde vært på fest sammen med flere ungdommer. Det skal ha oppstått konflikter på festen, og 34-åringen som er far til ungdommen som hadde fest, tilbød seg å kjøre femtenåringen og en kamerat hjem. Det kunne kostet ham livet.

- Da de kommer fram til siktedes hus, gikk 15-åringen inn og hentet en 30 cm lang, spiss, hjemmelagd kniv. Faren til 15-åringen sto og snakket med 34-åringen da gutten kom ut igjen og stakk med kniven, opplyser Heidi Aas Larsen.
Etter et basketak ble gutten fratatt kniven. 34-åringen kjørte selv til sykehuset, mens 15-åringen varslet politiet sammen med sine foreldre.

Barnevernet

Barnevernet vil nå bli kontaktet for å forsøke å skaffe en institusjonsplass til 15-åringen. Han er tidligere ustraffet, men er kjent av lensmannen i Stokke.

Det er bare én uke siden en annen femtenåring fra Stokke angrep en drosjesjåfør med kniv i Tønsberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media