Takket Gud for Sharons slag

Militante palestinere sendte takkebønner til gud etter at Israels statsminister Ariel Sharon ble sendt til sykehus i all hast i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge israelske medier fikk Sharon et mildt slag og mistet bevisstheten i en kort periode. Livet skal ikke være i fare. Sharon ble kjørt til Ein Karem-sjukehus i sin egen bil. Han skal ha følt seg dårlig etter en lang dag på kontoret. I bilen på vei fra Jerusalem til Tel Aviv fortalte Sharon til sønnen Gilad over telefon at han ikke følte seg bra, meldte israelsk Kanal 1.

-  Pappa, dra på sjukehuset med en gang, skal Gilad ha sagt.

Finansministeren tar over

I den israelskokkuperte Gaza by jublet militante grupper da de fikk høre at Sharon var sjuk.

Maskerte militante islamister fra Nasser Sallah a-Din-brigaden delte ut godterier til barna.

Sharons bilkortesje hastet så til sjukehuset der legene sa statsministeren hadde fått et mindre slag. Han ble innlagt over natta, men vil ifølge legene bli skrevet ut snart.

-  Han er ved bevissthet, snakker og spøker, og kan røre alle kroppsdelene, sier leger til Israelsk TV.

Finansminister Ehud Olmert tar over som statsminister fram til Sharon er tilbake.

 I BØNN:  Militante palestinere med masker knelte i bønn for å takke Gud da de fikk høre at Ariel Sharon ble hastet til sjukehus. Alle foto: Scanpix
I BØNN: Militante palestinere med masker knelte i bønn for å takke Gud da de fikk høre at Ariel Sharon ble hastet til sjukehus. Alle foto: Scanpix Vis mer

Det har lenge vært spekulert rundt helsa til Sharon. Han fyller 78 år i februar, og er svært overvektig.

Spekulasjoner om helsa

Han har ikke offentliggjort legejournalene sine, men har de siste åra insistert på at han ikke lider av noen alvorlig sykdom. Likevel har han i det siste hatt leger med seg overalt. Han er allerede den eldste regjerende statsminister i Israels historie.

Sharon fikk i går lykkeønskninger fra sine politiske rivaler, utenriksminister Silvan Shalom, og leder i Arbeiderpartiet, Amir Peretz. Sharon har møtt kraftig kritikk fra sine egne i Likud etter tilbaketrekningen fra Gaza i sommer.

I høst meldte han seg ut av partiet som han var med på å danne. Sharon har blitt sett på som en hauk i israelsk politikk siden han gikk fra forsvaret og inn i politikken på 70-tallet.

TUNG: Det har lenge vært spekulert rundt helsa til Sharon. Han fyller 78 år i februar, og er svært overvektig.