Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Takket Jens

For måten han har håndtert krisa.

Takk: Helene Aarnes ville takke statsminister Jens Stoltenberg etter sermonien på Universitetsplassen i Oslo  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Takk: Helene Aarnes ville takke statsminister Jens Stoltenberg etter sermonien på Universitetsplassen i Oslo Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helene Aarnes (17) kjenner flere av ofrene for terrorangrepene som rammet Norge fredag. I dag takket hun statsminister Jens Stoltenberg med blomster.

- Han fortjener det fordi han har taklet denne forferdelige situasjonen, og ved å si at vi skal møte dette med mer demokrati og ytringsfrihet.

Hun forteller at hun kjenner mange som har venner og familie som er ofre for terroren.

- Det er helt forferdelig, sier hun.

Blomster
I dag klokka 12 sto hele Norden stille i ett minutt. Etter stillheten signerte kongefamilien og statsministeren den offisielle kondolanseprotokollen som bla lagt ut i Universitetets aula i Oslo. Det var på vei ut derfra at Aarnes rakte fram blomsterbuketten til Jens Stoltenberg.

- Det var en fin minnestund og det er rørende å se at så mange bryr seg. Det er uforståelig at noe slikt kunne skje. Oslo vil aldri bli det samme. Det er helt forandret. Jeg bor ti kilometer fra regjeringskvaltalet men hørte smellet. Jeg trodde det var torden. Det er helt uvirkelig, sier hun.

Savner
AUF-medlem Ingrid Aune har selv noen hun savner etter tragedien.

- Jeg synes minnestunden var veldig fin, og det varmet å se at alle som gikk ut ble møtt med applaus. I protokollen skrev jeg en hilsen til noen jeg savner og så skrev jeg at vårt svar på disse forferdelige handlingene med mer demokrati og et multikulturelt Norge.

Savner: Auf-medlem Ingrid Aune. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Savner: Auf-medlem Ingrid Aune. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer